ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Δ. Βέττας και Θ. Παπαχριστόπουλος υπέρ της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Δ. Βέττας και Θ. Παπαχριστόπουλος υπέρ της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Μετά τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την Ντόρα Μπακογιάννη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος δήλωσαν ότι θα ψηφίσει το άρθρο 8 του νομοσχεδίου που προβλέπει την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

«Χαίρομαι γιατί ενώ στην αρχή το νομοσχέδιο ξεκίνησε με πολλές αντιδράσεις τώρα πολλοί συνάδελφοί έχουν μαλακώσει και είδα μία θετική συμβολή. 400 ομόφυλα ζευγάρια είναι αυτά που έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης. Δεν μπορεί να καμαρώνουμε με τη μουσική του Χατζηδάκι , να θαυμάσουμε τους πίνακες του Τσαρούχη , να αφιερώνουμε ώρες ατέλειωτες στα έργα του Κουν ,να μιλάμε και να θαυμάζουμε τον Ρίτσο και να μην αναγνωρίζουμε σε αυτούς τους ανθρώπους το δικαίωμα του ανθρώπου. Είναι υποκρισία στο μέγιστο βαθμό» είπε αρχικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θέση για το άρθρο 8 άλλαξε και ο Δημήτρης Βέττας ο οποίος ήταν ένας από τους 10 που διαφωνούσαν με το άρθρο 8 και ζητούσαν την απόσυρση του. Αν και στην αρχή ήταν επικριτικός για τις κατηγορίες που δέχτηκε από συναδέλφους του στην πορεία ανέφερε ότι οι βελτιώσεις που έκανε η Θεανώ Φωτίου στο νομοσχέδιο άλλαξαν την άποψή του. «Είμαι ένας απ’ αυτούς που δεν είχα το δικαίωμα και μάλλον δεν έχω το δικαίωμα να προβληματίζομαι στο χώρο μου. Ποιος ήταν ο προβληματισμός μου; Στο ότι η πολιτεία ήθελε λίγο χρόνο για να μπορέσει να προετοιμαστεί. Σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχθώ να φέρω βαρέως στην πλάτη μου αυτή μου την αντίληψη. Χρειάζεται μεγάλος αγώνας να προβληματίζεσαι ακόμα και στο χώρο της αριστεράς και θα δινω αυτόν τον αγώνα, τον δίνω από παιδί. Μπορεί να μην έγινε αποδεκτή η άποψη μου, έγινε όμως με την διατύπωση ότι η επιλογή γίνεται πάντα υπό το συμφέρον του παιδιού. Κάνω άρση των επιφυλάξεων μου και βάζω μία άνω τελεία. Το χειριστήκατε εξαιρετικά κυρία Υπουργέ , ακούσατε και βάλετε μέσα στο νομοσχέδιο απόψεις πολλές και νομίζω πως την δική μου θέση θα ακολουθήσουν και άλλοι συνάδελφοί» είπε χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.