ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αντιπρόεδρος Βουλής Δ.Καμμένος: «Δεν δεχόμαστε την τροπολογία που αναγνωρίζει τουρκική μειονότητα στην Δ.Θράκη»

Αντιπρόεδρος Βουλής Δ.Καμμένος: «Δεν δεχόμαστε την τροπολογία που αναγνωρίζει τουρκική μειονότητα στην Δ.Θράκη»

Την απόσυρση της προβληματικής, υπουργικής τροπολογίας που ανοίγει νέο δρόμο για την αναγνώριση της “Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης” ζητά ο κ Δημήτρης Καμμένος.

Με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα ιστοσελίδας ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής των ΑΝΕΛ χαρακτηρίζει την προωθούμενη ρύθμιση “επιπόλαιη” και “εθνικά επιζήμια” και προαναγγέλλει πως ο ίδιος θα την καταψηφίσει.

“Eίναι μία επιπόλαιη τροπολογία.

Πως αλλιώς να εξηγήσω ότι παρ ολίγον να ‘αναγνωρίσουμε’ δια νόμου “Τουρκους” στην Θράκη Μας;

Αποδεχόμαστε μήπως ότι καταστρατηγούμε τα Ανθρώπινα Δικαιώματα όσων αυτοπροσδιορίζονται ώς “Τούρκοι Δυτικής Θράκης” με δική τους ΄σημαία΄ ΄;

Αναμένω την απόσυρση αυτής της Εθνικά Επικίνδυνης “πρωτοβουλίας”.

Προσωπικά θα την καταψηφίσω, εάν τελικά κατατεθεί ως έχει” αναφέρει χαρακτηρίστηκα σε δήλωση του και εξηγεί “Η Ελλάδα είναι υπέρμαχος των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και δεν χωρεί καμία αμφισβήτηση πάνω σε αυτό. Στην Ελλάδα ζει μία θρησκευτική μειονότητα με μέλη της Έλληνες πολίτες.

Όμως όταν σαφής σκοπός του σωματείου ήταν η προώθηση της ιδέας ότι υπάρχει στην Ελλάδα μια εθνική μειονότητα…αλλάζει το αντικείμενο της συζήτησης”.

Ο κ Καμμένος επισημαίνει πως “Η Συνθήκη της Λοζάνης αναγνωρίζει θρησκευτική και όχι εθνική μειονότητα.

Το σωματείο επιδίωκε να διαδώσει την ιδέα της ύπαρξης μιας τουρκικής μειονότητας στα πλαίσια του ελληνικού κράτους και να εξυπηρετήσει έτσι συμφέροντα τρίτου κράτους (ήτοι της Τουρκίας).

Ξεχνούμε ποιοι μιλούν ανοιχτά για “ανεξαρτητοποίηση” της Θράκης και κατάληψής της από την (κατ’ αυτούς) “μητέρα Τουρκία” ;

Περαιτέρω και προς ενημέρωση όσων αγνοούν τις λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης, σύμφωνα με το καταστατικό του σωματίου «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» μεταξύ άλλων αναφέρεται:..

«όπως εργαστεί υπέρ της πνευματικής, σωματικής και ψυχικής διαπαιδαγώγσης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, να δημιουργήσει μεταξύ αυτών ειλικρινείς δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης και να συμβάλει εις την μεταξύ των Τούρκων της Δυτικής Θράκης διάδοση των πνευματικών, κοινωνικών και θρησκευτικών μεταρρυθμίσεων των προελθουσών εκ της Τουρκίας μεταπολιτεύσεως».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θυμίζω επίσης ότι υπάρχει αρνητική εισήγηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»!” και καταλήγει η δήλωση του λέγοντας “Ελπίζω οι υπεύθυνοι εισηγητές τώρα που διάβασαν το καταστατικό της “Ένωσης..” να ανακαλέσουν. Να αποσύρουν αυτή την Εθνικά επιζήμια τροπολογία”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.