ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Π. Κουρουμπλής: «Καμία ανοχή στη φοροδιαφυγή και στην απώλεια κρατικών εσόδων»

Π. Κουρουμπλής: «Καμία ανοχή στη φοροδιαφυγή και στην απώλεια κρατικών εσόδων»

«Διακηρυγμένος στόχος του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι η πάταξη των παράνομων ναυλώσεων τουριστικών σκαφών αναψυχής, φαινομένου που πλήττει αφενός την εθνική οικονομία, αφετέρου τη φήμη και την ασφάλεια του θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα» τονίζει με σημερινή δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, με αφορμή την αυστηροποίηση των ποινών για τις παράνομες ναυλώσεις τουριστικών σκαφών και τη δημοσίευση του σχετικού νόμου γι’ αυτό.

Ο κ. Κουρουμπλής προσθέτει, επίσης, ότι οι Έλληνες φορολογούμενοι και οι επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού πρέπει να ξέρουν ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή ούτε στη φοροδιαφυγή και στην απώλεια κρατικών εσόδων ούτε στον αθέμιτο ανταγωνισμό από παράνομη δραστηριότητα στην ελληνική επικράτεια.

Αναφέρει εξάλλου ότι το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ελέγχει την αυστηρή και δίκαιη τήρηση των σχετικών νόμων και σε αυτό το πλαίσιο, συνεργάστηκε με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για συντονισμένες ενέργειες σε ελέγχους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, έως σήμερα από τους ελέγχους που έχει διεξάγει το Λιμενικό Σώμα έχουν βρεθεί περισσότερα από 40 παράνομα ναυλοσύμφωνα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων, ακόμα και ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Τη σχετική τροπολογία που αυστηροποιεί το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τις παράνομες ναυλώσεις είχε καταθέσει στη Βουλή ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με τη νέα ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα πλέον στα τοπικά λιμεναρχεία να επιβάλλουν απαγόρευση απόπλου σε ένα σκάφος που έχει διαπιστωθεί ότι έχει πραγματοποιήσει παράνομη ναύλωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.