«Πίνω μπάφους και παίζω pro»!

Β.Ζελένσκι: «Η Ουκρανία χρειάζεται 27 δισ. δολάρια για drones και πυραύλους»

Η έκκληση για άμεση χρηματοδότηση

Β.Ζελένσκι: «Η Ουκρανία χρειάζεται 27 δισ. δολάρια για drones και πυραύλους»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Η Ουκρανία χρειάζεται επειγόντως 27 δισ. δολάρια για να καλύψει τις στρατιωτικές της ανάγκες, σύμφωνα με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος προειδοποίησε για τον κίνδυνο εξάντλησης των αποθεμάτων σε drones και πυραύλους στις αρχές του 2027. Ο ίδιος τόνισε ότι ένα σημαντικό μέρος των απαιτούμενων χρημάτων πρέπει να διατεθεί άμεσα, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες παραγγελίες τους επόμενους μήνες.

«Περίπου το ένα τρίτο, ή ίσως και οριακά παραπάνω, από αυτά τα κεφάλαια χρειάζονται για drones τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Εάν δεν τα παραγγείλουμε και δεν τα πληρώσουμε τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, θα αντιμετωπίσουμε σοβαρές δυσκολίες τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος σε ενημέρωση δημοσιογράφων μέσω WhatsApp.

Ο Ζελένσκι κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιταχύνει την αποδέσμευση της δεύτερης δόσης του δανείου των 90 δισ. δολαρίων, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι αναγκαίες αγορές οπλικών συστημάτων. Η χρηματοδότηση αυτή, όπως υποστήριξε, συνδέεται άμεσα με την κάλυψη των αμυντικών αναγκών της χώρας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος υποστήριξε ότι τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αντιλαμβάνονται την ανάγκη στήριξης του Κιέβου. Στο επίκεντρο βρίσκονται τόσο η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού όσο και η χρηματοδότηση της άμυνας.

«Όλοι καταλαβαίνουν ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να είναι μόνη της και ότι χρειάζονται περισσότερες επενδύσεις σε ουκρανικής κατασκευής drones και πυραύλους», ανέφερε. Με τη συγκεκριμένη τοποθέτηση ο Ζελένσκι έδωσε έμφαση στην ανάγκη ενίσχυσης και της εγχώριας παραγωγής στρατιωτικού εξοπλισμού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει ήδη λάβει θετική ανταπόκριση από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι αναμένονται σύντομα νέες συνομιλίες για το ζήτημα, είτε στην Ουκρανία είτε στις Βρυξέλλες.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.