ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αποσύρθηκε η τροπολογία που αναγνώριζε την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» μετά την σφοδρή αντίδραση των ΑΝΕΛ

Αποσύρθηκε η τροπολογία που αναγνώριζε την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» μετά την σφοδρή αντίδραση των ΑΝΕΛ

Σε απόσυρση της τροπολογίας που άνοιγε τον δρόμο για την αναγνώριση της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» οδηγήθηκε τελικά η κυβέρνηση, μετά την κάθετη άρνηση του συγκυβερνώντος κόμματος των ΑΝΕΛ να στηρίξουν το νομοθέτημα

Από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, ανακοίνωσε ότι αποσύρει την επίμαχη τροπολογία.

Και αυτό, καθώς τόσο οι συγκυβερνώντες ΑΝΕΛ του ζήτησαν να το κάνει, δια του ειδικού αγορητή τους, Θανάση Παπαχριστόπουλου, όσο και γιατί η αντιπολίτευση απειλούσε να καταψηφίσει, υπογραμμίζοντας ότι «δεν ξαναβάζει πλάτη, εάν δεν επιβεβαιώνεται η δεδηλωμένη» -εάν, δηλαδή, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν εμφανίζονται να συμπλέουν στην ψήφιση νομοσχεδίων.

Προφανώς ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΝΔ εννοούσαν ότι θα την ψήφιζαν αν συμφωνούσαν οι ΑΝΕΛ.

Η τροπολογία φέρεται επίσης να είχε προκαλέσει την αντίδραση της βουλευτή Β’ Πειραιά του κυβερνώντος κόμματος, Νίνας Κασιμάτη, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ξεκαθαρίσει ότι διαφωνούσε και δεν επρόκειτο να στηρίξει τη ρύθμιση.

Ετσι ο Στ. Κοντονής ανακοίνωσε ότι αποσύρει την επίμαχη τροπολογία προκειμένου να δοθεί χρόνος να την μελετήσουν όσοι διαφωνούν και θα την επαναφέρει μετά από δέκα ημέρες, όπως είπε.

Κατά της συγκεκριμένης τροπολογίας τάχθηκε η Ενωση Κεντρώων, καθώς διαφωνεί στην ουσία της, ενώ ο εισηγητής του Ποταμιού ανέφερε ότι το κόμμα θα διατυπώσει την τελική του άποψη στην πορεία συζήτησης του νομοσχεδίου.

Δεδομένης και της εξ αρχής αρνητικής στάσης του Λαϊκού Συνδέσμου που ζητούσε για ονομαστική ψηφοφορία για το νομοθετικό έκτρωμα, υπό τον κίνδυνο να καταψηφιστεί, η τροπολογία απεσύρθη άρον-άρον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.