ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Όλγα Γεροβασίλη: «Η τρίτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί τάχιστα – Το ΔΝΤ δεν θα απαιτήσει νέα μέτρα»

Όλγα Γεροβασίλη: «Η τρίτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί τάχιστα – Το ΔΝΤ δεν θα απαιτήσει νέα μέτρα»

«Η Ελλάδα έχει επιστρέψει δυναμικά στο διεθνές προσκήνιο ως αξιόπιστος συνομιλητής, παράγοντας σταθερότητας, αλλά και φορέας αξιών που έχει όσο ποτέ άλλοτε ανάγκη η διεθνής κοινότητα».

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, αποτιμώντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον, ενώ τονίζει την ιδιαίτερη, όπως λέει, σημασία των δηλώσεων της Κριστίν Λαγκάρντ ότι η τρίτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί τάχιστα και πως το ΔΝΤ δεν θα απαιτήσει νέα μέτρα.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης δήλωσε αισιόδοξη για την πορεία της χώρας, αισιοδοξία που πηγάζει όπως είπε «από τα αποτελέσματα, τη σκληρή δουλειά και την πίστη μας στην ελληνική κοινωνία».

Σχετικά με το νόμο για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, και την αντιπαράθεση που προκάλεσε, υποστήριξε ότι «ένα πολιτικό, νομικό, οικονομικό σύστημα που μπορεί προασπίζεται το δικαίωμα του “ενός” σε ένα κοινωνικό ζήτημα στέλνει σήμα ότι μπορεί και ξέρει να κάνει το ίδιο για τον καθένα σε οποιοδήποτε κρίσιμο ζήτημα».

Για το νέο σύστημα κινητικότητας στο Δημόσιο, η αρμόδια υπουργός ανέφερε ότι σε λίγες ημέρες θα λειτουργήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα με τις προσφερόμενες θέσεις για αποσπάσεις και μετατάξεις, ενώ την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας για να ξεκινήσει η διαδικασία έγκρισης των αιτημάτων των υπηρεσιών για κάλυψη κενών θέσεων.

Σχετικά με την αξιολόγηση, που ολοκληρώνεται αύριο Δευτέρα, επεσήμανε ότι παρά την αποχή που κήρυξαν συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά για τη συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων, αναγνωρίζοντας «το αναγκαίο αυτής της μεταρρύθμισης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι σύντομα το ψηφιακό Δημόσιο θα αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας των πολιτών, ενώ με αφορμή το Περιφερειακό Συνέδριο Ηπείρου, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε η Περιφέρεια αυτή «να καταστεί πρότυπο για το πώς μπορεί ένας τόπος να βγει από το περιθώριο της κρίσης και να μπει στο επίκεντρο της δημιουργίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.