Νέα παπάτζα: «Οπλίτης-πολίτης»...

Γραμματέας ιατρείου στο Κολωνάκι: «Το μηχάνημα πλασμαφαίρεσης σε καμία περίπτωση δεν κρυβόταν»

: Η μαρτυρία της εργαζόμενης για τους ελέγχους, τον Γιώργο Μαζωνάκη και όσα συνέβησαν πριν και μετά την άφιξη του ΕΚΑΒ

Γραμματέας ιατρείου στο Κολωνάκι: «Το μηχάνημα πλασμαφαίρεσης σε καμία περίπτωση δεν κρυβόταν»

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

«Το μηχάνημα πλασμαφαίρεσης σε καμία περίπτωση δεν κρυβόταν», υποστηρίζει η γραμματέας του ιατρείου στην οδό Καρνεάδου στο Κολωνάκι, όπου κατέρρευσε και πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης, δίνοντας τη δική της εικόνα για τη λειτουργία του χώρου και τους ελέγχους που είχαν πραγματοποιηθεί.

Η εργαζόμενη αποκάλυψε ότι είχε βρεθεί και η ίδια μπροστά σε έλεγχο του ιατρείου, ενώ ξεκαθάρισε ότι ο συγκεκριμένος εξοπλισμός δεν ήταν κάτι που μπορούσε εύκολα να αποκρυφτεί.

«Έχω πέσει πάνω σε έλεγχο, ναι. Φυσικά, είχε τύχει δηλαδή να ανοίξω. Από κει και πέρα δεν ξέρω τι γινότανε. Το μηχάνημα πάντως σίγουρα σε καμία περίπτωση δεν κρυβόταν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, έκανε λόγο για μηχάνημα που υπήρχε σε χώρο ο οποίος, όπως υποστηρίζει, διαφημιζόταν ευρέως.

«Υπήρχε ένα site το οποίο διαφημιζόταν από εδώ μέχρι την Αυστραλία. Είναι αστείο. Δεν είναι κι ένα μηχάνημα που είναι ένα μηχανηματάκι, το βάζω στην τσέπη μου και το κρύβω», είπε.

Η συγκεκριμένη μαρτυρία αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω των όσων έχουν γίνει γνωστά για τους ελέγχους του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στο ιατρείο.

Ο ΙΣΑ έχει αναφέρει ότι κατά τους ελέγχους δεν είχε εντοπιστεί εξοπλισμός για πλασμαφαίρεση, ενώ έχει υποστηρίξει ότι δεν είχε δοθεί άδεια για τη λειτουργία τέτοιου μηχανήματος στον συγκεκριμένο χώρο.

Η γραμματέας, πάντως, περιγράφει μια διαφορετική εικόνα από αυτή που προκύπτει από τους συγκεκριμένους ελέγχους, υποστηρίζοντας ότι το μηχάνημα βρισκόταν στον χώρο και δεν υπήρχε προσπάθεια να αποκρυφτεί.

«Τον είδα και τον χαιρέτησα»

Η εργαζόμενη αναφέρθηκε και στην παρουσία του Γιώργου Μαζωνάκη στο ιατρείο την ημέρα που έχασε τη ζωή του.

Όπως είπε, ο τραγουδιστής έφτασε περίπου μεταξύ 14:00 και 14:30, τον είδε και τον χαιρέτησε πριν αποχωρήσει από το ιατρείο λίγο μετά τις 15:00.

«Φυσικά και τον είδα. Φυσικά και τον χαιρέτησα, τον καλησπέρισα, τον καλωσόρισα», ανέφερε.

Σύμφωνα με την ίδια, μέχρι τη στιγμή που έφυγε από το ιατρείο επικρατούσε ηρεμία. Περιέγραψε μάλιστα τον γιατρό να βρίσκεται ξαπλωμένος στον κεντρικό καναπέ του σαλονιού, καθώς περίμενε το επόμενο ραντεβού του.

«Ο άνθρωπος ήταν ξαπλωμένος στον καναπέ, είχε κλειστά τα μάτια του για λίγο. Ανοίγω εγώ την πόρτα, αλλά επειδή κάνει τον θόρυβο αυτόν όταν έχουμε συναγερμό που κάνουν οι πόρτες, το ακούει, ανοίγει τα μάτια του, τον χαιρετάω και ψιθυριστά κιόλας λέω “γεια σας, καλή συνέχεια” κι έφυγα», περιέγραψε.

Η ίδια υποστήριξε ότι εκείνη την ώρα στο ιατρείο υπήρχε ησυχία και ότι μία γυναίκα βρισκόταν σε άλλο χώρο, με την πόρτα κλειστή.

Το ηλεκτροφυσιολογικό μηχάνημα

Η γραμματέας αναφέρθηκε ακόμη στο ηλεκτροφυσιολογικό μηχάνημα που υπήρχε στο ιατρείο και στο ηλεκτρονικό ιστορικό που, όπως είπε, καταγραφόταν σε αυτό.

Όπως περιέγραψε, στο σύστημα υπήρχαν στοιχεία των ασθενών, μεταξύ άλλων το ονοματεπώνυμο, η ημερομηνία γέννησης, το κινητό τηλέφωνο, το ύψος και το βάρος.

«Δεν κρατάγαμε πουθενά αλλού δεύτερο. Ακόμα και κάποιο τηλέφωνο να θέλαμε εμείς, γιατί να έπρεπε να πάρουμε εμείς κάποιο τηλέφωνο, το βλέπαμε από εκεί», είπε.

Η ίδια υποστήριξε ότι γνώριζε πως ο Γιώργος Μαζωνάκης επρόκειτο να βρεθεί στο ιατρείο, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει τι συνέβη μετά την αποχώρησή της.

Το καθάρισμα μετά την αποχώρηση του ΕΚΑΒ

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η γραμματέας και στο καθάρισμα του χώρου μετά την αποχώρηση του ΕΚΑΒ, το οποίο είχε παραλάβει τον Γιώργο Μαζωνάκη.

«Αυτό ήταν όντως πάρα πολύ περίεργο», ανέφερε.

Η ίδια δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν το καθάρισμα έγινε μηχανικά, ως μέρος μιας συνηθισμένης διαδικασίας, ή αν υπήρξε σχετική οδηγία.

«Εγώ με το δικό μου το μυαλό λέω είτε το κάνανε μηχανικά, αυτόματα και πάνω στη μ… εκείνης της στιγμής που τις διακατέχει απόλυτο άγχος και τη σύγχυση, είτε αν τους το είπαν οι γιατροί δεν το γνωρίζω», είπε.

Η μαρτυρία της εργαζόμενης προσθέτει νέα στοιχεία στην υπόθεση και ειδικά στο ζήτημα του εξοπλισμού που υπήρχε στο ιατρείο και των ελέγχων που είχαν προηγηθεί.

Πλέον, τα όσα υποστηρίζει καλούνται να συσχετιστούν με τα έγγραφα των ελέγχων, τις καταθέσεις και τα υπόλοιπα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, ώστε να αποσαφηνιστεί τι ακριβώς υπήρχε στον χώρο, τι γνώριζαν οι αρμόδιοι και τι είχε καταγραφεί στις αυτοψίες.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.