ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το Μαξίμου δεν προκρίνει την πρόταση για «Ρεπούμπλικα Ιλιντένσκα Μακεντόνια»

Το Μαξίμου δεν προκρίνει την πρόταση για «Ρεπούμπλικα Ιλιντένσκα Μακεντόνια»

Το Μαξίμου καλωσορίζει με ανακοίνωσή του τις δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος νωρίτερα είχε αντιδράσει θετικά στην προοπτική του ονόματος «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν».

Ωστόσο, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι πρέπει να εξευρεθεί κοινά αποδεκτή ονομασία με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό, κάτι που δεν καλύπτεται από την ονομασία «Μακεδονία του Ίλιντεν» απορρίπτοντας έτσι τη σχετική πρόταση.

Το πρωθυπουργικό γραφείο τονίζει πως «καλωσορίζουμε την αποδοχή από πλευράς ΠΓΔΜ ότι λύση στο ονοματολογικό δε μπορεί να υπάρξει χωρίς την υιοθέτηση ονομασίας erga omnes, δηλαδή για όλες τις χρήσεις έναντι όλων», χωρίς, ωστόσο να κάνει αναφορά στη συγκεκριμένα ονομασία, η οποία προκάλεσε την αντίδραση σύσωμης της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, καθώς και του κυβερνητικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ.

«Ωστόσο, ενθαρρύνουμε τους γείτονές μας να συνεχίσουμε από κοινού να εργαζόμαστε για εξεύρεση κοινά αποδεκτής ονομασίας με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό, όπως ακριβώς προβλέπει και η δέσμη προτάσεων που έχει κατατεθεί από τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, κ. Μάθιου Νίμιτς», προσθέτει η ανακοίνωση του Μαξίμου και ολοκληρώνει αναφέρονας πως «τέλος επισημαίνουμε ξανά ότι η λύση αυτή καθώς και οι προβλέψεις κατά του αλυτρωτισμού πρέπει να κατοχυρωθούν με Συνταγματική Αναθεώρηση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.