Φώφη Γεννηματά: «Μοναδική έγνοια του κ. Τσίπρα τα κομματικά οφέλη από την Novartis»

Φώφη Γεννηματά: «Μοναδική έγνοια του κ. Τσίπρα τα κομματικά οφέλη από την Novartis»

Η Φώφη Γεννηματά ανέβηκε στο βήμα της Βουλής για την ψηφοφορία της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της Novartis απ’ όπου και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης.

Υπάρχει σκάνδαλο στην εξέλιξη της φαρμακευτικής δαπάνης αλλά και προσπάθεια σκευωρίας των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης είπε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

«Το ερώτημα είναι αν το ζήτημα αφορά ένα σκάνδαλο ή μια σκευωρία; Ισχύουν και τα δύο» ξεκαθάρισε από τα πρώτα της λόγια η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και έκανε λόγο για επιλογή χρόνου και προσώπων που οδηγούν σε προσπάθεια αξιοποίησης της φαρμακευτικής δαπάνης σε συνωμοσία για τη σπίλωση πολιτικών προσώπων.

Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια, συνέχισε, ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον και εστίασε τα πυρά τους στους μάρτυρες που «αναβαθμίστηκαν» αφού ξέσπασε ο θόρυβος.

Και άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό που συγκαλύπτει την αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή. Έχετε αναλάβει δεσμεύσεις κύριε Τσίπρα, έθεσε το ερώτημα η Φώφη Γεννηματά.

Έσπευσε να συμφωνήσει στην αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών και ρώτησε τον πρόεδρο της ΝΔ αν συμφωνεί ότι υπάρχει σκάνδαλο ή όχι. Αν πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρξει συναίνεση μπορούμε να συμφωνήσουμε σε μία μίνι αναθεώρηση μόνο στα απολύτως αναγκαία θέματα είπε και στους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

Κατηγόρησε όμως τον πρωθυπουργό πως εξαίρεσε τα δικά του στελέχη από τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η Φώφη Γεννηματά διεύρυνε το μέτωπο της κριτικής της και στα εθνικά θέματα. Συγκεκριμένα, άσκησε κριτική για την κατάσταση στο Αιγαίο και επισήμανε τον κίνδυνο σαλαμοποίησης του Σκοπιανού. Για την οικονομία σημείωσε πως το μνημόνιο τελειώνει μόνο για τους εταίρους μας, όχι για εμάς.

«Βρισκόμαστε ενώπιον σκευωρίας με ενορχηστρωτή τον κ. Τσίπρα και βραχίονες τους υπουργούς του» επανήλθε στο κύριο θέμα και στάθηκε στο γεγονός ότι ο διοικητής της ΕΥΠ επί Καραμανλή είναι υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα. Μίλησε, μάλιστα, για παρακρατικές πρακτικές και συνεργασία με τον κίτρινο Τύπο που απειλούν τη Δημοκρατία και ευνοούν την ακροδεξιά.

Δε θα επιτρέψουμε να γίνει η πολιτική ζωή του τόπου ρωμαϊκή αρένα, να κατρακυλήσει η Βουλή στον Βούρκο, τόνισε η κυρία Γεννηματά. Το σκάνδαλο πρέπει να διερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη στις πραγματικές του διαστάσεις και να διασφαλιστεί η αποζημίωση του δημοσίου.

Στο πλαίσιο αυτό, κατέθεσε δύο προτάσεις. Πρώτον, να ζητηθεί από την επιτροπή ανταγωνισμού να εξετάσει την κατάσταση στην αγορά φαρμάκου και, δεύτερον, να δημιουργηθεί επιτροπή στη Βουλή για τη δαπάνη στην αγορά φαρμάκου για την επόμενη δεκαετία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υποδύεται τον σταυροφόρο της διαφάνειας, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική» σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Η χώρα θα πάρει τον δρόμο που πρέπει και εσείς θα… πάρετε δρόμο» είπε χαρακτηριστικά.

Εμείς χαλάσαμε το πάρτι των πολυεθνικών, εσείς στοχοποιείτε όσους τον έκαναν, προσέθεσε απευθυνόμενη στους βουλευτές της πλειοψηφίας. «Καταψηφίσατε όλες τις θετικές αλλαγές και τώρα κάνετε το δικό σας παιχνίδι. Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη και ανάλγητη» συνέχισε την κατά μέτωπον επίθεση.

Και οι υπουργοί που ξέχασαν να εκδώσουν δελτίο τιμών είναι αθώοι, επισήμανε και έκανε λόγο για ωμή κάλυψη των κυβερνητικών ευθυνών. Υπάρχει προστατευόμενη περίοδος, προστατευόμενος πρωθυπουργός και προστατευόμενοι υπουργοί, τόνισε.

Απαιτούμε τη διαλεύκανση και λέμε ναι σε επιτροπή με πλήρη ανακριτικά καθήκοντα, παρουσίασε τη θέση της ΔΗΣΥ. Οι δήθεν προστατευόμενοι μάρτυρες πρέπει να καταθέσουν στη Βουλή και μάλιστα κατ’ αντιπαράσταση με τους πολιτικούς που κατηγορούν, συμπλήρωσε. Και λέμε όχι σε μία fake επιτροπή με βιασμό του τεκμηρίου της αθωότητας, ξεκαθάρισε.

Υποδύεστε τους αγγέλους της κάθαρσης, αλλά εμείς σας κατηγορούμε και εσείς είστε απολογούμενοι, κατέληξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημεία από την ομιλία της:

  • Υπάρχει σκάνδαλο στην εξέλιξη της φαρμακευτικής δαπάνης και σκευωρία της κυβέρνησης για σπίλωση αντιπάλων
  • Η επιλογή των πολιτικών προσώπων, η παράλειψη άλλων, η ποιότητα των μαρτυρικών καταθέσεων καταδεικνύουν την ύπαρξη συνωμοσίας
  • Μεθοδικά και δόλια στήνατε την όλη ιστορία
  • Εμας μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια και τα θεσμικά κενά που επιτρέπουν τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, ώστε να μην επαναληφθούν
  • Μας ενδιαφέρει η ουσία του θέματος -Ο κ. Τσίπρας δεν ενδιαφέρεται γι’αυτά
  • Ευμενής μεταχείριση της περιόδου Καραμανλή όταν εκτροχιάστηκε η δαπάνη φαρμάκων
  • Εχετε αναλάβει ευθύνες κύριε Τσίπρα;
  • Κύριε Μητσοτάκη αποδέχεστε ότι πέραν της σκευωρίας υπάρχει σκάνδαλο Novartis;
  • Μοναδική έγνοια του κ. Τσίπρα τα κομματικά οφέλη από την υπόθεση, γι’αυτό εξαιρέσατε τους δικούς σας υπουργούς
  • Τοξικό το κλίμα, η κοινωνία σε σύγχιση
  • Ακόμη και στο θέμα των Σκοπίων κύριε Τσίπρα προσπαθήσατε να διχάσετε αντιπάλους και τον ελληνικό λαό
  • Στην οικονομία, δεν υπάρχει καθαρή έξοδος από την κρίση -Το μνημόνιο τελειώνει για τους εταίρους μας, όχι για εμάς -Τώρα διαπραγματεύεστε το είδος της επιτροπείας
  • Είμαστε αντιμέτωποι με μια σκευωρία, την οποία έστησε ο κ. Τσίπρας, με βραχίονες τους υπουργούς του
  • Ολα στο φως, με ανεπηρέαστη τη δικαιοσύνη, εμείς θέλουμε να λάμψει η αλήθεια, αλλά χωρίς παρακρατικές μεθόδους και συνεργασία με τον κίτρινο τύπο
  • Η μόνη κερδισμένη από αυτή την ιστορία είναι η ακροδεξιά και η Χρυσή Αυγή
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.