ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο διάπλους της Σκιάθου με σανίδα από πλαστικά μπουκάλια

Ο διάπλους της Σκιάθου με σανίδα από πλαστικά μπουκάλια

Τον διάπλου της Σκιάθου, με μια αυτοσχέδια σανίδα θαλάσσης από πλαστικά μπουκάλια, θα κάνουν στις 12 Αυγούστου δύο άτομα από την περιβαλλοντική οργάνωση «The Whale Company» προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για τα πλαστικά απορρίμματα.

«Προσκαλέσαμε τον Κάρλος και την Κάρολιν από την διεθνή οργάνωση να συμπεριλάβουν την Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Σκιάθο στην περιοδεία τους, που περιλαμβάνει διαδρομές 26 μιλίων σε 12 χώρες» εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Θοδωρής Τζούμας, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος», που υλοποιεί από τον περασμένο Μάιο το πρόγραμμα ενάντια στην πλαστική σακούλα ASAP (Active Skiathos Against Plastic bag).

«Η μοναδική τους στάση στην Ελλάδα είναι η Σκιάθος, που είναι και ο έβδομος σταθμός τους μετά από αντίστοιχες δράσεις που έχουν πραγματοποιήσει σε Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Σλοβενία και Κροατία. Οι δύο ακτιβιστές έχουν ήδη καταπλεύσει και είναι έτοιμοι για τον διάπλου με εκκίνηση από την παραλία Κουκουναριές» ανέφερε ο κ. Τζούμας.

Αύριο πάντως, στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, θα πραγματοποιηθεί στην παραλία «Αχλαδιές» εργαστήριο κατασκευής σανίδας θαλάσσης από πλαστικά μπουκάλια που θα διαθέσει η τοπική εταιρεία ανακύκλωσης, «Ανακύκλωση Σκιάθου- Skiathos Recycling» και τη συμμετοχή του Τοπικού Τμήματος Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.