ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Ελεύθερος ο Γερμανός συγγραφέας Ντογάν Ακανλί

Ελεύθερος ο Γερμανός συγγραφέας Ντογάν Ακανλί

Ο δικηγόρος του Γερμανού συγγραφέα Ντογάν Ακανλί με ανέρτηση στο facebook ανακοίνωσε ότι «ο αγώνας απέδωσε» κι ο συγγραφέας είναι πια ελεύθερος…

Ελεύθερος αφέθηκε ο τουρκικής καταγωγής Γερμανός συγγραφέας Ντογάν Ακανλί, ο οποίος το Σάββατο προσήχθη στην Ισπανία μετά από αίτημα της Άγκυρας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του ο Ακανλί αφέθηκε ελεύθερος αφού παρουσιάστηκε σε ισπανικό δικαστήριο.

«Ο αγώνας απέδωσε και ο Ντογάν Ακανλί είναι ελεύθερος» έγραψε ο δικηγόρος του στο Facebook.

Για την ώρα, όμως, ο Ακανλί που κατοικεί στην Κολονία πρέπει να παραμείνει στη Μαδρίτη.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Kölner Stadt-Anzeiger ο συγγραφέας συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου στη Γρανάδα από Ισπανούς αστυνομικούς, με βάση ένταλμα που είχε εκδοθεί από την Ιντερπόλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ακανλί που γεννήθηκε στην Τουρκία το 1957 αλλά ζει από το 1992 στην Κολονία και έχει λάβει τη γερμανική υπηκοότητα, είναι κυρίως γνωστός για την τριλογία που έχει γράψει με θέμα τη γενοκτονία των Αρμενίων και έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν από τις τουρκικές αρχές. Το 2010, κατά την άφιξή του στην Κωνσταντινούπολη, συνελήφθη κατηγορούμενος για ένοπλη ληστεία που υποτίθεται ότι διέπραξε το 1989. Αν και αθωώθηκε, το Εφετείο διέταξε την επανεκδίκαση της υπόθεσης αυτής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.