Μάρτυρας από τα πύρινα μέτωπα της Ζακύνθου: «Θα καιγόμασταν ζωντανοί» (φωτό, βίντεο)

Μάρτυρας από τα πύρινα μέτωπα της Ζακύνθου: «Θα καιγόμασταν ζωντανοί» (φωτό, βίντεο)

Συγκλονιστικά είναι τα λόγια μίας αυτόπτη μάρτυρα σε ένα από τα πολλά πύρινα μέτωπα της Ζακύνθου, που βρέθηκε εγκλωβισμένος στις φλόγες, στην περιοχή του μοναστηρίου του Αγίου Διονυσίου, κατά τη μεγάλη φωτιά της Αναφωνήτριας.

«Περάσαμε δίπλα από τη φωτιά, για μια στιγμή νομίσαμε ότι θα καιγόμασταν ζωντανοί» είπε, σε τηλεφωνική επικοινωνία με ιστοσελίδα, εξηγώντας πώς τελικά η ίδια και όσοι ήταν μαζί της, καθώς και κάτοικοι της περιοχής, εγκλωβίστηκαν με τα οχήματά τους στο σημείο.

Από τον πύρινο κλοιό γλίτωσαν, όταν ελικόπτερο έκανε τρεις-τέσσερις ρίψεις νερού, δίνοντας την ευκαιρία στις επίγειες δυνάμεις -οι οποίες, όπως λέει, ήταν ολιγάριθμες, σε σχέση με την έκταση της φωτιάς- να ανοίξουν δρόμο και να τους απεγκλωβίσουν.

Η ίδια καταγγέλλει την έλλειψη εναέριων μέσων, αλλά και το γεγονός ότι το νησί -στο οποίο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν ξεσπάσει 76 φωτιές από την έναρξη του φετινού καλοκαιριού- δεν διαθέτει αντιπυρικές ζώνες.

Παράλληλα, τονίζει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για εμπρησμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=wcqYZzyw5zQ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.