SOS : Αυτό το κοριτσάκι χρειάζεται ιατρική θεραπεία στο εξωτερικό

SOS : Αυτό το κοριτσάκι χρειάζεται ιατρική θεραπεία στο εξωτερικό

Η είδηση έχει διασταυρωθεί από 10 πλευρές. Και το διευκρινίζουμε αυτό γιατί υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις που εκμεταλλεύονται τη φιλευσπλαχνία του κόσμου.

Και αυτή ακριβώς την ευαισθησία των ανθρώπων χρειάζεται αυτό το δεκάχρονο κοριτσάκι. Χρειάζεται άμεσα οικονομική για να μεταβεί το παιδί για εγχείρηση στο εξωτερικό!

Η Νεφέλη διεγνώσθη τον Ιούλιο, με εκτεταμένο σάρκωμα Ewing στη διάφυση της δεξιάς κνήμης και κάνει χημειοθεραπεία στο ΚΕΘ του Νοσοκομείου Αγία Σοφία. Σύμφωνα με το θεραπευτικό Πρωτόκολλο AEWS003.1 χρήζει ριζικής χειρουργικής αφαίρεσης του όγκου και πρέπει να χειρουργηθεί την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Για τον σκοπό αυτό και σύμφωνα με την κρίση των Θεραπόντων Ιατρών έχει προγραμματισθεί η μετάβασή της σε εξειδικευμένο Κέντρο του εξωτερικού με αποδεδειγμένη εμπειρία, στο RIZZOLI ORTOPEDICO ISTITUTO, στη Μπολόνια της Ιταλίας

Οι γιατροί είπαν ότι το πολύ σε 7 ημέρες από σήμερα το παιδί πρέπει να χειρουργηθεί στο εξωτερικό. Οι γονείς της Νεφέλης δεν έχουν χρήματα και κινδυνεύουν να χάσουν το παιδί τους.

Στο αίτημα των γονιών ανταποκρίθηκε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, που με τη σειρά του απευθύνει έκκληση ώστε να συγκεντρωθεί το απαραίτητο ποσόν και να μεταφερθεί το παιδάκι στο εξωτερικό, σε εξειδικευμένο κέντρο για θεραπεία.

Η μητέρα του παιδιού Βενετία Κρόμπα στην επιστολή της γράφει:

«Είναι άκρως επείγον για την επιβίωση της κόρης μου να τηρηθούν τα χρονικά όρια του θεραπευτικού πρωτοκόλλου και να χειρουργηθεί στο ανωτέρω εξειδικευμένο Κέντρο, το οποίο κατά τους θεράποντες, θα προσδώσει τη βέλτιστη επιστημονικά διαθέσιμη χειρουργική αντιμετώπιση που απαιτείται στο πρόβλημα υγείας της. Για τον λόγο αυτό, παρακαλώ όλους να βοηθήσουν στην έγκαιρη συγκέντρωση των χρημάτων που απαιτούνται για να μπορέσουμε να είμαστε στο ανωτέρω Κέντρο την προγραμματισμένη ημερομηνία στις 27.9.2017, προκειμένου να χειρουργηθεί η κόρη μας. Σας ευχαριστούμε ολόψυχα όλους εκ των προτέρων και βασιζόμαστε πλέον στην αλληλεγγύη και τη βοήθεια των συνανθρώπων μας».

Σημειώνεται ότι έχει ανοίξει σελίδα στο Facebook με το όνομα της Νεφέλης.

Ο λογαριασμός του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, θα παραμείνει ενεργός μέχρι την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

182/5 4501 606

IBAN: GR68 0110 1820 0000 1825 4501 606

SWIFT / BIC: ETHNGRAA

Όνομα δικαιούχου: ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Φυσικά όλοι μας πρέπει να βοηθήσουμε. Όμως έχουμε μια απορία. Το κράτος, το ελληνικό κράτος που βρίσκεται;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

now24.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.