Εξαρθρώθηκε σπείρα Ινδών και Πακιστανών η οποία καλλιεργούσε 3.700 παπαρούνες για παραγωγή ναρκωτικών

Εξαρθρώθηκε σπείρα Ινδών και Πακιστανών η οποία καλλιεργούσε 3.700 παπαρούνες για παραγωγή ναρκωτικών

Μία σημαντική επιτυχία είχε η Ελληνική Αστυνομία στο πεδίο αντιμετώπισης της οργανωμένης καλλιέργειας και διακίνησης των ναρκωτικών.

Μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί της Ασφάλειας Θηβών, εντοπίστηκαν φυτεία στην οποία καλλιεργούνταν χιλιάδες οπιούχα φυτά υπνοφόρου μήκωνος («παπαρούνες»), στην περιοχή Νεοχωρακίου Θηβών Βοιωτίας.

Ο συγκεκριμένος χώρος τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση και χθες (14-05-2018) το πρωί, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες, καλλιεργητές της φυτείας.

Πρόκειται για τρεις υπηκόους Ινδίας, ηλικίας 58, 47 και 36 ετών, καθώς και έναν 28χρονο υπήκοο Πακιστάν, οι οποίοι κατηγορούνται για καλλιέργεια ναρκωτικών. Επίσης τρεις από τους συλληφθέντες στερούνταν παντελώς νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας.

Συνολικά από τους αστυνομικούς εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 3.700 οπιούχα φυτά υπνοφόρου μήκωνος, ύψους από 30 έως και 120 εκατοστών, τα οποία περιποιούνταν οι συλληφθέντες με αυτόματο σύστημα ποτίσματος, αποτελούμενο από πλαστικούς σωλήνες και μπεκ.

Όπως διακριβώθηκε, ο χώρος της φυτείας ήταν κατάλληλα περιφραγμένος και άριστα «καμουφλαρισμένος» με ξύλινες παλέτες, ενώ η μοναδική πρόσβαση ήταν εφικτή από παρακείμενη αποθήκη, στην οποία διέμεναν οι τέσσερις καλλιεργητές.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην προαναφερόμενη αποθήκη, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν τρεις νάιλον σακούλες, που περιείχαν τμήματα αποξηραμένων φυτών («παπαρούνες»), συνολικού μεικτού βάρους οχτώ κιλών και 50 γραμμαρίων, τα οποία διαπιστώθηκε ότι είχαν υποστεί θρυματοποίηση, με προφανή σκοπό την άμεση πώλησή τους.

Επιπλέον, αναζητείται για να συλληφθεί ένας 64χρονος Έλληνας, κατηγορούμενος ομοίως για καλλιέργεια ναρκωτικών. Επίσης προέκυψε ότι ως ιδιοκτήτης της ανωτέρω αποθήκης, απασχολούσε παράνομα, ως εργάτες, τρεις από τους αλλοδαπούς, ενώ τους παρείχε την αποθήκη ως κατάλυμα, διευκολύνοντας την παράνομη παραμονή τους στη χώρα μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.