ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 81χρονος που κατηγορείται για αποπλάνηση ανήλικης

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 81χρονος που κατηγορείται για αποπλάνηση ανήλικης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 81χρονος που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης στη Θεσσαλονίκη.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελία στο Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ ο κατηγορούμενος, συνταξιούχος λογιστής, συνελήφθη χθες Σάββατο σε εκτέλεση εντάλματος των ανακριτικών Αρχών της Θεσσαλονίκης.

Ο εισαγγελέας απήγγειλε εναντίον του ποινική δίωξη για αποπλάνηση ανηλίκου και ασέλγεια έναντι αμοιβής. Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε το πρωί ενώπιον του 4ου Τακτικού Ανακριτή Θεσσαλονίκης, αρνούμενος το κατηγορητήριο.

Τελικά, εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν ομόφωνα να τον αφήσουν ελεύθερο υπό τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της αυτοπρόσωπης εμφάνισης μια φορά τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

Επίσης αποφασίστηκε να του επιβληθεί απαγόρευση προσέγγισης σε ακτίνα 200 μέτρων της περιοχής διαμονής της ανήλικης.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης, η συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Ξανθίππη Μωυσίδου δήλωσε ότι ο εντολέας της αρνήθηκε της εις βάρος του κατηγορίες και έκανε λόγο για προσπάθειά παγίδευσής του.

«Κρίθηκε ότι ο εντολέας μου δεν είναι ύποπτος φυγής και ύποπτος διάπραξης νέων εγκλημάτων και γι αυτό αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους», τόνισε.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται ύστερα από καταγγελία περιοίκου, ο οποίος παρατήρησε τις συχνές επισκέψεις της ανήλικης στο γραφείο που διατηρούσε ο 81χρονος, στην περιοχή Ανάληψη της Θεσσαλονίκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο συνταξιούχος λογιστής για διάστημα μεγαλύτερο του ενός χρόνου, και ειδικότερα την περίοδο από το 2016 έως το Δεκέμβριο του επόμενου έτους, πρόεβη κατ´ επανάληψη σε ασελγείς πράξεις εναντίον της 13χρονης, σήμερα, μαθήτριας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.