Γαλλία: Γαλλική υποκοότητα και δουλειά στην Πυροσβεστική για τον παράνομο μετανάστη που έσωσε αγοράκι (φωτό, βίντεο)

Γαλλία: Γαλλική υποκοότητα και δουλειά στην Πυροσβεστική για τον παράνομο μετανάστη που έσωσε αγοράκι (φωτό, βίντεο)

Ο 22χρονος παράνομος μετανάστης Μαμαντού Γκασαμά από το Μάλι έγινε γνωστός εν μία νυκτί όταν με την αυτοθυσία του κατάφερε και κέρδισε ένα καλύτερο μέλλον.

Ως άλλος Spiderman σκαρφάλωσε σε μπαλκόνια πολυκατοικίας για να σώσει το μικρό αγοράκι που κρεμόταν στο κενό!

Σήμερα, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν τον συνάντησε για να τον συγχαρεί και να τον ευχαριστήσει για την πράξη του. Τον έκανε γάλλο πολίτη δίνοντάς του την γαλλική υπηκοότητα! Του απένειμε επίσης μετάλλιο για την γενναιότητά του αλλά και μια θέση στην πυροσβεστική.

Ο Μαμαντού Γκασαμά, ήταν παράτυπος μετανάστης μέχρι σήμερα. Το περασμένο Σάββατο χωρίς να υπολογίσει τον κίνδυνο με παροιμιώδη αυτοθυσία ανέβηκε σε κτίριο σκαρφαλώνοντας από μπαλκόνι σε μπαλκόνι για να σώσει ένα μικρό παιδί που κρεμόταν στο κενό. Το πλήθος παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα. Ο ένοικος του διπλανού διαμερίσματος προσπάθησε κι αυτός να βοηθήσει το αγοράκι χωρίς όμως αποτέλεσμα καθώς δεν έφτανε το παιδί. Ήταν συγκλονιστικός ο τρόπος με τον οποίο ανέβηκε από μπαλκόνι σε μπαλκόνι και άρπαξε το μικρό παιδί σώζοντάς του τη ζωή. Χρειάστηκαν μόνο 30 δευτερόλεπτα! Γι’ αυτό και εκτός από όλα όσα του έδωσε για να τον ανταμείψει ο Μακρόν, ο ήρωας από το Μάλι πήρε από τον κόσμο και τον τίτλο του Spiderman!

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο της διάσωσης:

Για την ιστορία, το παιδί είχε τραυματιστεί ελαφρά στο νύχι ενώ ο νεαρός έφερε κάποιες αμυχές. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας του παιδιού είχε φύγει για λίγο από το διαμέρισμα.

Όπως ισχυρίστηκε στις αρχές είχε πάει για ψώνια, αφήνοντας μόνο του το αγοράκι…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.