ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γαλλία: Έντονες συγκρούσεις στο Παρίσι στη διάρκεια της πορείας των συνδικάτων! (βίντεο)

Γαλλία: Έντονες συγκρούσεις στο Παρίσι στη διάρκεια της πορείας των συνδικάτων! (βίντεο)

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο του Παρισιού κατά τη διάρκεια πορείας των συνδικάτων. Συγκεκριμένα, διαδηλωτές με κουκούλες στα πρόσωπα έριξαν πέτρες ενάντια στους αστυνομικούς, ενώ προέβησαν και σε εκτεταμένες ζημιές στις βιτρίνες διάφορων εταιρειών.

Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα το απόγευμα μεταξύ των δυνάμεων της τάξης και διαδηλωτών που συμμετείχαν στην πορεία των συνδικάτων εναντίον της πολιτικής του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι, όπως ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στη λεωφόρο Σεν-Ζακ, στα νότια της πρωτεύουσας (14ο Διαμέρισμα), μπροστά από το ξενοδοχείο Marriott οι αστυνομικοί δέχτηκαν βροχή από αντικείμενα και απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων. Αρκετές δεκάδες άτομα, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, προκάλεσαν ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου, χτυπώντας την με αξίνες.

Λόγω των ταραχών, το μπλοκ του συνδικάτου CGT αναγκάστηκε να σταματήσει την πορεία του.

Λίγο νωρίτερα, διαδηλωτές εκτόξευσαν πέτρες και έσπασαν βιτρίνες διαφόρων εταιρειών, ιδίως ασφαλιστικών. Σε ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο έσπασαν τη βιτρίνα φωνάζοντας ταυτόχρονα συνθήματα όπως “Αντί-αντί-αντικαπιταλιστές” και “Όλοι μισούν την αστυνομία”.

Μια ομάδα κουκουλοφόρων ξεκόλλησε έναν κάδο ανακύκλωσης γυαλιού και τον τσούλησε στην άσφαλτο, με αποτέλεσμα να καταλήξει να πέσει σε ένα δέντρο.

Η διαδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά το μεσημέρι από το Μονπαρνάς με τελικό προορισμό την Πλας ντ’ Ιταλί. Στην κορυφή της, ένα τεράστιο πανό έγραφε “Δημόσιο + Ιδιωτικός (τομέας) + φοιτητές, μαζί, να σταματήσουμε την κοινωνική οπισθοδρόμηση”.

Συνολικά, σε όλη τη Γαλλία, οργανώθηκαν σήμερα περισσότερες από 130 κινητοποιήσεις στις οποίες μετείχαν σιδηροδρομικοί, νοσηλευτές, ταχυδρομικοί, φοιτητές. Διαδηλώσεις με αρκετά υψηλή συμμετοχή έγιναν στη Μασσαλία (5.700), στη Λιόν (4.400), στη Ρεν (4.500), στο Μπορντό, το Στρασβούργο, το Περπινιάν, τη Νίκαια και αλλού.

https://twitter.com/CDubenskij_RT/status/986986527803789313

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.