ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Γερμανός υπήκοος Ιρανικής καταγωγής ο δράστης της επίθεσης στο Λίμπεκ

Γερμανός υπήκοος Ιρανικής καταγωγής ο δράστης της επίθεσης στο Λίμπεκ

Η γερμανική αστυνομία έκανε γνωστό πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο άνδρας που τραυμάτισε σήμερα με μαχαίρι τους επιβάτες ενός λεωφορείου στην πόλη Λίμπεκ, στη βόρεια Γερμανία, ήταν πολιτικά ριζοσπαστικοποιημένος.

«Η ταυτότητα του δράστη επιβεβαιώθηκε: πρόκειται για έναν 34χρονο Γερμανό υπήκοο, κάτοικο του Λίμπεκ» ανέφερε η αστυνομία στο Twitter.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Luebecker Nachrichten, που δεν κατονόμασε τις πηγές της, ο άνδρας έχει καταγωγή από το Ιράν και ζούσε στο Λίμπεκ εδώ και χρόνια.

Αν και η γερμανική εφημερίδα μετέδωσε νωρίτερα ότι τουλάχιστον 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι δύο εξ αυτών σοβαρά, η αστυνομία και το γραφείο του εισαγγελέα με ανακοίνωσή τους επισήμαναν ότι «ο ακριβής αριθμός των τραυματιών παραμένει ασαφής. Δεν υπάρχουν νεκροί».

Οι αρχές εξήγησαν επίσης ότι ο δράστης ακινητοποιήθηκε από τους επιβάτες προτού συλληφθεί από την αστυνομία. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 13.47 τοπική ώρα (14.47 ώρα Ελλάδας).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το λεωφορείο ήταν γεμάτο από κόσμο» είπε επίσης η αστυνομία, προσθέτοντας ότι πυροτεχνουργοί εξετάζουν το σακίδιο που κρατούσε ο 34χρονος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.