ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πως η πρώην πρόεδρος της Ν.Κορέας σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν (φωτό)

Πως η πρώην πρόεδρος της Ν.Κορέας σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν (φωτό)

Η πρώην πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκουν-Χιέ το 2015 είχε υπογράψει έγγραφο με το οποίο ενέκρινε την «αλλαγή ηγεσίας» στη γειτονική Βόρεια Κορέα…

Μπορεί σήμερα η πρώην πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκουν-Χιέ, να έχει καθαιρεθεί μετά την εμπλοκή της σε σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά δύο χρόνια νωρίτερα σχεδίαζε να δολοφονήσει τον «ελέω θεού» ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει με δημοσίευμά της την Δευτέρα η ιαπωνική καθημερινή εφημερίδα «Asahi Shimbun». Σύμφωνα με το επίμαχο άρθρο, το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές, το 2015 η πρώην ισχυρή κυρία της Νοτίου Κορέας είχε υπογράψει έγγραφο με το οποίο ενέκρινε την «αλλαγή ηγεσίας» στη Βόρεια Κορέα.

Οι μυστικές υπηρεσίες στη Νότια Κορέα ήταν αυτές που έπρεπε να υλοποιήσουν το σχέδιο της προέδρου Παρκ Γκουν-Χιέ. Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι εκτελεστές του σχεδίου εξέταζαν τα ενδεχόμενα «ατυχήματος» με αυτοκίνητο ή τον εκτροχιασμό τρένου, τα οποία θα μετέφεραν τον Κιμ Γιονγκ Ουν ενώ στο σχέδιο αναφερόταν και η οργάνωση ενός πραξικοπήματος στην απομονωμένη χώρα.

Η ιαπωνική εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι στρατιωτικές δραστηριότητες στη γειτονική κομμουνιστική Βόρεια Κορέα και τα προγράμματα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων οδήγησαν την τότε πρόεδρο Παρκ Γκουν-Χιέ να λάβει την απόφαση σχεδίου δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ Ουν. Το 2015 οι σχέσεις των δύο χωρών ήταν εξαιρετικά τεταμένες και υπήρξε ανταλλαγή πυρών μετά από εκτόξευση βλήματος της Βορείου Κορέας στην πόλη Γεοντσέον, στη Νότια Κορέα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όμως, μετά την σύλληψη και την φυλάκιση της προέδρου Παρκ Γκουν-Χιέ, ο νέος πρόεδρος της Νότιας Κορέας, ο φιλελεύθερος Μουν Τζάε-Ιν, δεν ενέκρινε τα σχέδια της προκατόχου του, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.