Τζορτζ Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο 30χρονος Θεσσαλονικιός που κατηγορείται ότι είπε ψέματα στο FBI

Τζορτζ Παπαδόπουλος: Ποιος είναι ο 30χρονος Θεσσαλονικιός που κατηγορείται ότι είπε ψέματα στο FBI

Ποιος όμως είναι ο Τζορτζ Παπαδόπουλος, που κατηγορείται πως μετά τα όσα διέπραξε κατέθεσε και ψέμματα στο FBI;

Πρόκειται για έναν ομογενή που τις ικανότητές και τις γνώσεις του φαίνεται να τις θαύμαζε ιδιαίτερα ο Ντόναλντ Τραμπ, γι αυτό και τον ενέταξε στο προεκλογικό του «στρατηγείο».

«Είναι ένας “εξαιρετικός άνδρας”» δήλωνε γι αυτόν μήνες πριν τις Αμερικανικές εκλογές. Μάλιστα, όπως ο ίδιος ο Τραμπ είχε δηλώσει, τον είχε κοντά του ως σύμβουλο σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, καθώς όπως έλεγε «ειδικεύεται σε θέματα ενέργειας και πετρελαίου»

Ο Θεσσαλονικός που μεγάλωσε στο Σικάγο

Ο Τζορτζ Παπαδόπουλος φαίνεται να έχει ήδη μια.. πλούσια πορεία παρ’ ότι μόλις 30 ετών. Είναι μεγαλωμένος στο Σικάγο και με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη,. Πατέρας του ήταν ο Αντώνης Παπαδόπουλος, που υπήρξε και πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης ΗΠΑ.

Ο γιος του λοιπόν, Γιώργος, ακολούθησε σπουδές σε Αμερική αλλά και σε Αγγλία, ειδικευόμενος ως σύμβουλος σε θέματα ενέργειας . Την κατεύθυνση αυτή ακολούθησε όταν ξεκίνησε να εργάζεται στο Ινστιτούτο Hudson, και με την ιδιότητα αυτή μάλιστα το 2014 είχε στυναντηθεί με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη.

Ωστόσο ο Παπαδόπουλος είχε αρκετά «πάρε – δώσε» και με το Ισραήλ. Συγκεκριμένα, το 2015 παρουσίασε στο υπουργείο Ενέργειας της χώρας μελέτη που είχε κάνει για λογαριασμό του Ινστιτούτου.

Κάτι που πολλοί θεωρούν «κλειδί» στο να δραστηριοποιηθεί τελικά η εταιρεία Noble Energy στην αξιοποίηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή.

Στο επιτελείο του Τραμπ

Ο ομογενής εντάχθηκε στον… αγώνα των Ρεπουμπλικανών, μπαίνοντας στο επιτελείο του υποψηφίου Μπεν Κάρσον. Ο Κάρσον όμως «εγκατέλειψε» το πλοίο, με τον Παπαδόπουλο να παραμένει και ο ρόλος του να αναβαθμίζεται

Οι επαφές του με την Ελληνική κυβέρνηση

Στα πλαίσια αυτά ο Παπαδόπουλος είχε επισκεφτεί την Ελλάδα και μάλιστα συναντήθηκε με τον Προκόπη Παυλόπουλο. Ο ομογενής θέλησε και συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, όμως «έφτασε» μέχρι τον Πάνο Καμμένο.

Αυτό που υποστήριζε στις συναντήσεις του είναι να μην… πολυπιστεύουν τα όσα λέει ο Τραμπ προεκλογικά, και πως τα λέει απλά για να νικήσει την Χίλαρι.

Η αποχώρηση από την καμπάνια που τελικά… ήταν παραμονή

Δύο εβδομάδες πριν από τις Αμερικανικές εκλογές, ο Παπαδόπουλος είχε αναφέρει στην εφημερίδα «Καθημερινή» πως αποχώρησε από την καμπάνια καθώς «έκανε το κομμάτι του».

Μόνο που λίγες μέρες μετά.. ξαναεντάχθηκε, όπως ο ίδιος όμως υποστήριξε δεν μπορούσε να μιλήσει γι αυτό. Το μόνο που του επιτρεπόταν να σχολιάσει, όπως έλεγε, ήταν η έρευνα του FBI για τα email της Κλίντον.

Τελικά παρέμεινε κανονικά στην καμπάνια με παρουσίες του σε ομιλίες και εκδηλώσεις σε Ελληνικές και Κυπριακές κοινότητες, με την συνέχεια να είναι «πλέον» γνωστή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.