ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Μ.Ραχόι ανακοίνωσε τη διάλυση της καταλανικής βουλής και προκήρυξε πρόωρες εκλογές στην περιφέρεια!

Ο Μ.Ραχόι ανακοίνωσε τη διάλυση της καταλανικής βουλής και προκήρυξε πρόωρες εκλογές στην περιφέρεια!

Τη διάλυση της καταλανικής βουλής ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, λίγες ώρες μετά την υπερψήφιση του άρθρου 155 του Συντάγματος από τη Γερουσία.

Παράλληλα, ο κ. Ραχόι προκήρυξε πρόωρες εκλογές στην περιφέρεια.

«Σήμερα είναι μία πολύ λυπηρή ημέρα. Κάναμε τα πρώτα βήματα για να απαντήσουμε στην κατάσταση της Καταλονίας», ανέφερε στην αρχή του διαγγέλματός του, ο Ραχόι, μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

«Η ανεξαρτησία είναι κάτι πολύ λυπητερό το οποίο θέτει προ των ευθυνών τους όλους τους υπεύθυνους. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα για αυτό και θα πάρουμε νέα μέτρα. Διαλύθηκε το κοινοβούλιο της Καταλονίας και για αυτό θα γίνουν εκλογές στις 21 Δεκεμβρίου».

Ο Μαριάνο Ραχόι παράλληλα, δήλωσε, ότι καθαιρέθηκε και ο αρχηγός της αστυνομίας της Καταλονίας.
«Αυτά είναι τα πρώτα μέτρα λαμβάνουμε. Οι αποφάσεις που λάβαμε είναι για να αποκαταστήσουμε την κανονικότητα. Οι Καταλανοί πρέπει να αποφασίσουν για το μέλλον τους και να διασφαλίσουν ότι κανείς δεν μπορεί να ενεργεί εκτός νόμου και κατά βούληση», σημείωσε στο Ραχόι,

«Ζήτησα να προκηρυχθούν οι εκλογές όσο το δυνατό πιο γρήγορα και με έναν νόμιμο τρόπο για να επιστρέψουμε γρηγορότερα στην κανονικότητα», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.