ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μ.Σαλβίνι: «Η Δεξιά στην Ιταλία είναι πρώτη και θα συμμαχήσουμε μόνο αν εγκριθεί συνολικά το πολιτικό μας πρόγραμμα»

Μ.Σαλβίνι: «Η Δεξιά στην Ιταλία είναι πρώτη και θα συμμαχήσουμε μόνο αν εγκριθεί συνολικά το πολιτικό μας πρόγραμμα»

Ο αρχηγός της Λέγκας του Βορρά, που αναδείχτηκε πρώτο κόμμα στο εσωτερικό της κεντροδεξιάς, της πρώτης πολιτικής συμμαχίας όπως προέκυψε από τις χθεσινές εκλογές στην Ιταλία, δήλωσε σήμερα ότι ο δεξιός συνασπισμός, με το 37% των ψήφων που συγκέντρωσε, θα μπορέσει να κυβερνήσει και ότι οι αγορές δεν έχουν κανέναν λόγο να ανησυχούν.

“Εχουμε το δικαίωμα και την υποχρέωση να κυβερνήσουμε”, είπε ο Ματέο Σαλβίνι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

“Το ευρώ ήταν, είναι και παραμένει ένα λάθος”, σημείωσε και πρόσθεσε ότι είναι “αδιανόητη” η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη της Ιταλίας στην ευρωζώνη.

Ο Σαλβίνι είπε ακόμη ότι το κόμμα του, το οποίο απέσπασε περίπου το 18% των ψήφων, είναι πρόθυμο να συνομιλήσει με όλα τα κόμματα, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα συμμετάσχει σε μια συμμαχία “σούπα μινεστρόνε”, προφανώς αναφερόμενος σε μια κυβέρνηση ευρείας συμμαχίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η τετρακομματική κεντροδεξιά συμμαχία αναμένεται να εξασφαλίσει περίπου το 37% των ψήφων. Η Λέγκα ξεπέρασε σε δύναμη την Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι εντός της συμμαχίας και ο Σαλβίνι εξέφρασε την αντίθεσή του για μια πιθανή συνεργασία με το Κίνημα Πέντε Αστέρων, πρώτο κόμμα στις εκλογές με 32%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.