ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σκόπια: Σταματά η παραγωγή της προπαγανδιστικής ταινίας για τον Μέγα Αλέξανδρο (βίντεο)

Σκόπια: Σταματά η παραγωγή της προπαγανδιστικής ταινίας για τον Μέγα Αλέξανδρο (βίντεο)

Στα χαρτιά έμεινε η φιλόδοξη παραγωγή προπαγανδιστικής κινηματογραφικής ταινίας των Σκοπίων, η οποία θα είχε θέμα τη ζωή του Μέγα Αλέξανδρου.

Με τελευταία του απόφαση, το νέο Δ.Σ. του Κινηματογραφικού Οργανισμού των Σκοπίων, έβαλε τέλος στο φιλόδοξο project της προηγουμένης κυβέρνησης Γκρούεφσκι, για την παραγωγή κινηματογραφικής ταινίας, με θέμα τον … Μέγα Αλέξανδρο. «Ο τελευταίος κρίκος μιας προσπάθειας να αναστηθεί ο μύθος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η ταινία που επρόκειτο να απεικονίσει την ιστορία του τεραστίου μεγέθους πολεμιστή, με τίτλο «Αλέξανδρος», έσπασε μετά από την καταγγελία της σύμβασης από το Δ.Σ. του Οργανισμού Κινηματογράφου» αναφέρει δημοσίευμα του σκοπιανού πρακτορείου ειδήσεων makfax.mk, το οποίο επισημαίνει πως η συγκεκριμένη παραγωγή εντασσόταν στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προπαγανδιστικού σχεδιασμού με στόχο την προώθηση της «αρχαιομακεδονικής» ιστορίας των Σκοπίων και όχι μόνο.

Το νέο Δ.Σ. του Οργανισμού Κινηματογράφου, που υπάγεται στο υπουργείο Πολιτισμού, πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων, φιλόδοξες παραγωγές εκατομμυρίων ευρώ, που μοναδικό στόχο είχαν να προωθήσουν το «αρχαιομακεδονικό» ιδεολόγημα που επιχείρησε αυθαίρετα να επιβάλλει στη σλαβική πλειοψηφία, η κυβέρνηση Γκρούεφσκι.

«Τέλος» και στην σαπουνόπερα αλά … Σκόπια

Τον περασμένο Νοέμβριο, «κόπηκε» -πριν καν προβληθεί το πρώτο επεισόδιο- η σαπουνόπερα «Μακεδονία», για την οποία υπήρχε φιλοδοξία να διανεμηθεί σε όλον τον κόσμο κατά το παράδειγμα της Τουρκίας. Το συνολικό κόστος της παραγωγής θα άγγιζε τα 4,6 εκ. ευρώ.

Η παραγωγή της επίμαχης σαπουνόπερας, είχε ανατεθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση στην εταιρεία «Jadran Film», με έδρα το Ζάγκρεμπ της Κροατίας, που θεωρείται από τους σημαντικότερους κινηματογραφικούς οργανισμούς στη Ν.Α. Ευρώπη από την εποχή της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας. Όπως είχε ανακοινωθεί, η σαπουνόπερα αλά … Σκόπια, είχε ήδη κλείσει συμφωνίες προβολής σε τηλεοπτικούς σταθμούς εννέα χωρών του εξωτερικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το σενάριο, ένας Αμερικανός ερευνητής ταξιδεύει στα Σκόπια, για την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ για τον τοπικό πληθυσμό. Στη διάρκεια της παραμονής του ερωτεύεται μια Σκοπιανή και την παντρεύεται … Συνέχεια όμως δεν υπήρξε, αφού η φιλόδοξη προπαγανδιστική υπερ-παραγωγή «κόπηκε» από τη νέα κυβέρνηση στα Σκόπια. Το μόνο που έμεινε πίσω, είναι το τρέιλερ της σειράς που θυμίζει δακρύβρεχτες μεξικανικές σαπουνόπερες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.