ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Διθυραμβικά τα σχόλια του τουρκικού Τύπου για την αποχώρηση του Saipem από την Κύπρο: «Προκαλέσαμε πανικό στους Ε/Κ»

Διθυραμβικά τα σχόλια του τουρκικού Τύπου για την αποχώρηση του Saipem από την Κύπρο: «Προκαλέσαμε  πανικό στους Ε/Κ»

Όπως αναφέρει η Χουριέτ, τον Μάρτιο αναμένεται το γεωτρύπανο που αγόρασε η Τουρκία από την Νότιο Κορέα να ξεκινήσει δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Πανικό προκάλεσε η κίνηση της Τουρκίας…’Το κύρος μας μπορεί να διαταραχθεί’, είπαν», είναι ο τίτλος της Χουριέτ, η οποία αναφέρει ότι τον Μάρτιο η Τουρκία με το νέο γεωτρύπανο που αγόρασε θα ξεκινήσει δραστηριότητες έρευνας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πρόκειται για το DeepSea Metro 2 που πήρε από την νότιο Κορέα προηγμένης τεχνολογίας. Μόλις γίνουν οι τεχνικές διαδικασίες και οριστεί το νέο όνομα του αναμένεται να πάει στην περιοχή, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, η οποία δημοσιεύει και χάρτη για την ΑΟΖ που διεκδικεί η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, Τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται χαρακτηρίζει «απαράδεκτη τη στάση των Ελληνοκυπρίων στο θέμα της ενέργειας» και καλεί την ε/κ πλευρά «να συνέλθει καθώς το φυσικό αέριο είναι κοινή αξία των Τ/Κ και των Ε/Κ».

Ο τουρκικός Τύπος στο σύνολό του αναφέρει ότι αυξάνεται η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο, επικαλούμενο τα σημερινά δημοσιεύματα του ε/κ Τύπου.

Η εφημερίδα Μιλλιέτ με τίτλο “Ελληνικές και ε/κ ιστοσελίδες το ανακοίνωσαν. Άρχισε το ξήλωμα της πλατφόρμας” αναφέρει ότι η κρίση συνεχίζεται εδώ και 12 μέρες.

Η Ακσάμ με τίτλο ο “Ε/κ τύπος: 48 κρίσιμες ώρες στην Ανατολική Μεσόγειο”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο ε/κ Τύπος παραδέχεται ότι οι Ε/Κ βρίσκονται σε δύσκολη θέση και ότι η Τουρκία εμπόδισε τη γεώτρηση και για πρώτη φορά δεν τα κατάφεραν.

Η εφημερίδα Σταρ έχει τίτλο “Το τουρκικό ναυτικό επιμήκυνε τις δραστηριότητες στην Μεσόγειο, η Ελλάδα ζήτησε βοήθεια από τη Μέρκελ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το CNNTurk αναφέρει ότι η ένταση στην Μεσόγειο κλιμακώνεται, ενώ επικαλείται σχόλιο ανώτατου Τούρκου αξιωματούχου στο πρακτορείο Ντογάν ότι “η στάση της ε/κ πλευράς στο θέμα της ενέργειας είναι απαράδεκτη’ και ότι “οι Ε/Κ πρέπει να συνέλθουν” καθώς “το φυσικό αέριο είναι κοινή αξία Τ/Κ και Ε/Κ”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.