ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Λάζαρος Μαύρος: «Υποταγή Ν. Αναστασιάδη στις πολεμικές πράξεις και απειλές των Τούρκων κατακτητών»

Λάζαρος Μαύρος: «Υποταγή Ν. Αναστασιάδη στις πολεμικές πράξεις και απειλές των Τούρκων κατακτητών»

Όπως αναφέρει ο Λάζαρος Μαύρος στο Sigma Live η υποταγή του επανεκλεγέντος Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στις πολεμικές πράξεις και απειλές των Τούρκων Κατακτητών στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι το «ρεζουμέ» της αρθρογραφίας και των «συμβουλών», εκείνων που πρωτοστάτησαν στην επανεκλογή του ιδίου και στην ανάδειξη στον 2ο γύρο των εκλογών ως «αντιπάλου» του, του κ. Στ. Μαλά (ΑΚΕΛ).

Κοινή συνισταμένη των δηλώσεων, άρθρων, γνωμοδοτήσεων, αναλύσεων (και «ειδικών συνεργατών») στα ΜΜΕ και στις «αναστασιαδικότερες» εφημερίδες, μία: Ν’ αφήσει κατά μέρος την διακηρυγμένη από τον ίδιο «ενεργειακή πολιτική» («δόγμα», το αποκαλεί η αππέσσω του Προεδρικού εφημερίδα «Αλήθεια») και να προχωρήσει στη «λύση» της… Ισότιμης Τουρκικής Συγκυριαρχίας, η οποία (θρηνούντων έκτοτε των εν λόγω αρθρογράφων) δεν επετεύχθη στο Grans-Montana 28 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου 2017.

Α Π Ε Ν Α Ν Τ Ι στο Πολεμικό Ναυτικό των Τούρκων Κατακτητών που καταργεί και απαγορεύει την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο «τεμάχιο τρία» της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κ.Δ. στ’ ανοικτά της Αγιανάπας, παρεμποδίζοντας την αποστολή του βυθοτρυπάνου του «Σάιπεμ 12000» της ιταλικής «ΕΝΙ» και των δηλώσεων του καθεστώτος Ερντογάν ότι, «η Ελλάδα στο Αιγαίο και η Κύπρος στην ΑΟΖ θα υποστούν από την Τουρκία ό,τι και οι Κούρδοι στο Αφρίν της Συρίας», οι… «Αναστασιαδικότεροι», σουρουσούιλα, επιμένουν στην ΥΠΟΤΑΓΗ:

Ο Αναστασιάδης, γράφουν, «οφείλει να αντιληφθεί ότι αν συνεχίσουμε στην ίδια λογική και σε περιπέτειες θα μπούμε από τις οποίες δεν έχουμε ούτε δυνατότητες αλλά ούτε και τους απαραίτητους συμμάχους για να βγούμε νικητές αλλά και κινδυνεύουμε να χάσουμε στο τέλος και τα αυγά και τα πασχάλια».

Τα γράφει στο σημερινό του άρθρο ο επικεφαλής της Αναστασιαδικότερης, της αππέσσω του Προεδρικού εφημερίδας «Αλήθεια» των κ.κ. Φρίξου Κουλέρμου και Σωκράτη Χάσικου, ο κύριος Κώστας Ζαχαριάδης, πρώην ΕΔΟΝ και πρώην ΑΚΕΛ και πρώην ΑΔΗΣΟΚ και πρώην Ε.ΔΗ.

Και γνωμοδοτεί ότι: «Χρειαζόμαστε επειγόντως ένα νέο ρεαλιστικό [«ενεργειακό»] δόγμα το οποίο, αντί να είναι εστιασμένο στη σύγκρουση με την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους, να διασφαλίζει ΑΠΟ ΤΩΡΑ και τον δίκαιο διαμοιρασμό των οποιωνδήποτε πιθανών ευρημάτων στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και να λειτουργεί ως δέλεαρ, κίνητρο και καταλύτης, για μια δίκαιη και αμοιβαία αποδεκτή λύση του κυπριακού» («Αλ» 20.2.18 σελ. 24).

Λέξη «κλειδί» στη λογική της υποταγής στους Τούρκους Κατακτητές και στις μονάδες του τουρκικού Πολεμικού Στόλου στην κυπριακή ΑΟΖ, ο… «δίκαιος διαμοιρασμός». Της Ισότιμης Τουρκικής Συγκυριαρχίας…

Στην ίδια, του προεδρικού εφημερίδα, την Κυριακή, ο κρυπτόμενος πίσω από το ψευδώνυμο «Ειδικός Συνεργάτης», πάλι για την ΑΟΖ αρθρογραφώντας, για τα συμβαίνοντα στις ΑΟΖ της… Νότιας Σινικής Θάλασσας (αντιπαράθεση Κίνας – Φιλιππινών), με δικές του, ο «Ειδικός Συνεργάτης», συνταγές υποταγής, νόμισε, όπως κι άλλοι πριν απ’ τον ίδιο ότι, του Θουκυδίδη η Ξυγγραφή, αποτελεί κάποιου είδους… «Εγχειρίδιο Υποταγής του αδύναμου στον ισχυρό». Θυμήθηκε, αποσπασματικά, μόνο το Ε-89 του περί «Μηλίων Διαλόγου», όπου οι Αθηναίοι Κατακτητές, στην ιμπεριαλιστική αλαζονεία τους, αποφάνθηκαν ότι «ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύναμος υποχωρεί όσο του επιβάλλει η αδυναμία του»…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αλλά ξέχασε ή δεν σκέφτεται ότι: Επί Πενήντα Τέσσερα χρόνια (από το 1964 έως και το 2018) ο Αδύναμος (του Ε-89), δηλαδή η Κυπριακή Δημοκρατία, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να υπάρχει αντίθετα απ’ ότι θέλησε από τότε ο Ισχυρός, η Τουρκία (του Ε-89)…. Και, βεβαίως, ο «Ειδικός Συνεργάτης» της προεδρικής «Αλήθεια» δεν μπήκε στον κόπο να μελετήσει τα σκοπίμως επόμενα κεφάλαια του Θουκυδίδη «Ζ» και «Η», που οδήγησαν στην ήττα και στην πανωλεθρία του «ισχυρού», εξαιτίας της στρατηγικής αντίστασης του Συρακούσιου Έρμωνος Ερμοκράτη (Δ-59-64 και Ζ-33-34 και Ζ -76-81) στον Θουκυδίδη…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.