ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τέλος οι έρευνες στα κυπριακά κοιτάσματα: Φεύγει κυνηγημένο από τον τουρκικό Στόλο προς την Λεμεσό το ιταλικό γεωτρύπανο

Τέλος οι έρευνες στα κυπριακά κοιτάσματα: Φεύγει κυνηγημένο από τον τουρκικό Στόλο προς την Λεμεσό το ιταλικό γεωτρύπανο

Το πλωτό γεωτρύπανο της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ SAIPEM 12000 πλέει προς λιμάνι Λεμεσού όπου θα παραμείνει για 2-4 μέρες και στη συνέχεια θα αναχωρήσει οριστικά για το Μαρόκο, έγινε γνωστό από την ιταλική εταιρεία, η οποία αποχωρεί από την Κύπρο.

Για τις εξελίξεις ενημερώθηκε τόσο ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος ενημερώνει με τη σειρά τους Ευρωπαίους ηγέτες, που βρίσκονται στη Βρυξέλλες για την άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, επιβεβαίωσε ότι αναβάλλεται η γεώτρηση της ΕΝΙ στον στόχο «Σουπιά», αλλά, δήλωσε, «δεν ακυρώνονται οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Πρόσθεσε ότι ο κ. Αναστασιάδης είχε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, τον Πρόεδρο της Γαλλίας, την καγκελάριο της Γερμανίας και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, στους οποίους έθεσε το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ και ότι αυτοί τον άκουσαν πολύ προσεκτικά, αλλά απέφυγαν να σχολιάσουν το γεγονός.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως θα πρέπει να υπάρξει αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό αναμένει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Ολα αυτά ενώ πρακτικά η Λευκωσία έχει βάλει «όπισθεν ολοταχώς» έχει βάλει η Λευκωσία και σύρεται πίσω σε νέα σύνοδο κορυφής τύπου Crans-Montana, προκειμένου να… αυτοκαταργηθεί και να αντικατασταθεί από ένα ελεγχόμενο από την Τουρκία, κρατικό μόρφωμα.

Τα κοιτάσματα, τελικά, λόγω της άρνησης Ελλάδας και Κύπρου να τα υπερασπιστούν ενόπλως, τείνουν να εξελιχθούν σε “κατάρα” για τον κυπριακό Ελληνισμό και τον Ελληνισμό γενικότερα, καθώς τις τελευταίες ημέρες η αποφασιστικότητα της Τουρκίας να οδηγήσει ακόμα και σε πολεμικό επεισόδιο εάν χρειαστεί αποκάλυψε ότι η Κύπρος είναι παντελώς μόνη της απέναντι στον κατά πολύ υπέρτερο στρατιωτικά αντίπαλό της και η Ελλάδα… πολύ μακριά.

Τώρα αποκαλύπτεται ότι το επεισόδιο στα Ιμια με τον εμβολισμό του άοπλου «Γαύδος» μόνο συμπτωματικό δεν ήταν: Ηταν προειδοποιητική κίνηση που πίεσε με κλιμάκωση την ελληνική πλευρά για να αντιληφθούν τι θα συμβεί αν τολμήσει η Ελλάδα να κινηθεί ενεργά στην κυπριακή ΑΟΖ.

Αμερικανοί, Γάλλοι, Ιταλοί, Ισραηλινοί, Αιγύπτιοι, άπαντες «ένιψαν τας χείρας τους» όταν έλαβαν χώρα οι επιθετικές ενέργειες των Τούρκων στην κυπριακή ΑΟΖ για έναν πολύ απλό λόγο:

Αλωστε οι ξένοι θέλουν απλά να εκμεταλλευθούν το φυσικό αέριο της κυπριακής ΑΟΖ. Με ποιον θα συνεργαστούν για να το κάνουν αυτό τους είναι παντελώς αδιάφορο και δεν έχουν καμία διάθεση να πολεμήσουν με κανέναν για να πετύχουν το σκοπό του.

Αφού τα δύο ελληνικά κυρίαρχα κράτη της Ελλάδας και της Κύπρου δεν είναι ικανά «να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά» κανείς άλλος δεν έχει την διάθεση να το κάνει και γιατί άλλωστε;

Αθήνα και Λευκωσία υποχωρούν από μόνες τους χωρίς το ρίσκο ούτε μιας… τουφεκιάς οπότε είναι σαν όλοι και οι εντός και οι εκτός να αποδέχονται την παράνομη απαίτηση της Άγκυρας: Συνδιαχείρση του ενεργειακού πλούτου του Ελληνισμού.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην Κύπρο έχουν «ξεφυτρώσει» πολλοί αναλυτές και πρώην κρατικά στελέχη, όλα του κύκλου του Αναστασιάδη που υποστηρίζουν ότι η μόνη λύση είναι να ξανακαθίσει η Λευκωσία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συζητήσει την παρουσία του τουρκικού Στρατού στην Κύπρο και την ύπαρξη της Τουρκίας ως εγγυήτριας δύναμης.

Π.χ. ο πρώην Πρέσβης Μιχάλης Ατταλίδης, σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ σημειώνει ότι «Θα πρέπει να καταβληθούν από την κυπριακή Κυβέρνηση και από όλους τους ενδιαφερόμενους επίμονες προσπάθειες για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες από εκεί που έφτασαν στο Κραν Μοντανά και εντός των παραμέτρων του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ», είπε.

Αυτή είναι η ουσία. Για αυτό γίνονται όλα και για αυτό οι ξένοι δεν ανακατεύονται. Θεωρούν ότι η Λευκωσία θα αναγκαστεί να αποδεχθεί την «λύση» γιατί η αδυναμία της δεν της αφήνει άλλη επιλογή.

Το πρωί το pronews.gr έγραψε για το περιβάλλον Αναστασιάδη που πιέζει για «Ισότιμη Τουρκική Συγκυριαρχία»!

Ακριβώς έτσι το λένε.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει άρθρο του Λάζαρου Μαύρου αρθρογράφου στην εφημερίδα ‘Σημερινή’ και ραδιοφωνικού παραγωγού στο ‘Ράδιο Πρώτο’.

«Κοινή συνισταμένη των δηλώσεων, άρθρων, γνωμοδοτήσεων, αναλύσεων (και «ειδικών συνεργατών») στα ΜΜΕ και στις «αναστασιαδικότερες» εφημερίδες, μία:

Ν’ αφήσει κατά μέρος την διακηρυγμένη από τον ίδιο «ενεργειακή πολιτική» («δόγμα», το αποκαλεί η αππέσσω του Προεδρικού εφημερίδα «Αλήθεια») και να προχωρήσει στη «λύση» της… Ισότιμης Τουρκικής Συγκυριαρχίας, η οποία (θρηνούντων έκτοτε των εν λόγω αρθρογράφων) δεν επετεύχθη στο Grans-Montana 28 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου 2017.

Α Π Ε Ν Α Ν Τ Ι στο Πολεμικό Ναυτικό των Τούρκων Κατακτητών που καταργεί και απαγορεύει την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο «τεμάχιο τρία» της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κ.Δ. στ’ ανοικτά της Αγιανάπας, παρεμποδίζοντας την αποστολή του βυθοτρυπάνου του «Σάιπεμ 12000» της ιταλικής «ΕΝΙ» και των δηλώσεων του καθεστώτος Ερντογάν ότι, «η Ελλάδα στο Αιγαίο και η Κύπρος στην ΑΟΖ θα υποστούν από την Τουρκία ό,τι και οι Κούρδοι στο Αφρίν της Συρίας», οι… «Αναστασιαδικότεροι», σουρουσούιλα, επιμένουν στην ΥΠΟΤΑΓΗ:

Ο Αναστασιάδης, γράφουν, «οφείλει να αντιληφθεί ότι αν συνεχίσουμε στην ίδια λογική και σε περιπέτειες θα μπούμε από τις οποίες δεν έχουμε ούτε δυνατότητες αλλά ούτε και τους απαραίτητους συμμάχους για να βγούμε νικητές αλλά και κινδυνεύουμε να χάσουμε στο τέλος και τα αυγά και τα πασχάλια».

Τα γράφει στο σημερινό του άρθρο ο επικεφαλής της Αναστασιαδικότερης, της αππέσσω του Προεδρικού εφημερίδας «Αλήθεια» των κ.κ. Φρίξου Κουλέρμου και Σωκράτη Χάσικου, ο κύριος Κώστας Ζαχαριάδης, πρώην ΕΔΟΝ και πρώην ΑΚΕΛ και πρώην ΑΔΗΣΟΚ και πρώην Ε.ΔΗ.

Και γνωμοδοτεί ότι: «Χρειαζόμαστε επειγόντως ένα νέο ρεαλιστικό [«ενεργειακό»] δόγμα το οποίο, αντί να είναι εστιασμένο στη σύγκρουση με την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους, να διασφαλίζει ΑΠΟ ΤΩΡΑ και τον δίκαιο διαμοιρασμό των οποιωνδήποτε πιθανών ευρημάτων στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και να λειτουργεί ως δέλεαρ, κίνητρο και καταλύτης, για μια δίκαιη και αμοιβαία αποδεκτή λύση του κυπριακού» («Αλ» 20.2.18 σελ. 24).

Λέξη «κλειδί» στη λογική της υποταγής στους Τούρκους Κατακτητές και στις μονάδες του τουρκικού Πολεμικού Στόλου στην κυπριακή ΑΟΖ, ο… «δίκαιος διαμοιρασμός».

Της Ισότιμης Τουρκικής Συγκυριαρχίας…

Τα παραπάνω είναι αρθρογραφία των αναστασιαδικών μετά την ήττα στο οικόπεδο 3. Ζητούν συγκυριαρχία με τους Τουρκοκύπριους. Για εκεί το πάνε. Φάγανε πόρτα απ’όλους: Ελληνες, Ευρωπαίους, Αμερικανούς, Ρώσους»

Πώς το έλεγε ο Θουκυδίδης; «Οι δυνατοί κάνουν όσα τους επιτρέπει η δύναμή τους κι οι αδύναμοιυποχωρούν κι αποδέχονται»

Βέβαια για το ποιοι ευθύνονται για τις δεκαετίες εθελοντικού αφοπλισμού και της Ελλάδας και της Κύπρου ώστε να καταστούν και οι δύο «αδύναμες» είναι μια άλλη ιστορία…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.