Υπουργός Ενέργειας Κύπρου: «Διαβούλευση με ΕΝΙ-Total για επιβεβαιωτική γεώτρηση»

Υπουργός Ενέργειας Κύπρου: «Διαβούλευση με ΕΝΙ-Total για επιβεβαιωτική γεώτρηση»

Η κυπριακή κυβέρνηση είναι σε διαβούλευση με την κοινοπραξία ΕΝΙ-Total, τόσο για την επιβεβαιωτική γεώτρηση στο «Καλυψώ», όσο και για τα επόμενα βήματα του ερευνητικού προγράμματος, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο ενημερωτικής εκδήλωσης για τον EuroAsia Interconnector, στη Λευκωσία, και ερωτηθείς για τους σχεδιασμούς της ΕΝΙ, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι η ιταλική εταιρεία είναι ένας από τους πλέον σημαντικούς παίκτες στην περιοχή, τόσο σε τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ, όσο και σε γειτονικές χώρες.

Η ΕΝΙ «έχει πάρα πολλά τεμάχια, για τα οποία συζητάμε μαζί τους το ερευνητικό τους πρόγραμμα» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς εξάλλου σχετικά με τον αγωγό EastMed, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση για μέρος των λεπτομερών τεχνικών μελετών που απαιτούνται, συνολικής δαπάνης ύψους €35 εκ.

«Είναι το δεύτερο από τρία έργα κοινού ενδιαφέροντος στα οποία συμμετέχει η Κύπρος. Προσδοκούμε η κοινοπραξία να προχωρήσει πλέον με τις λεπτομερείς τεχνικές μελέτες, όπως είχαμε προγραμματίσει» κατέληξε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.