ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα «φάει» καλά στην Ευρωβουλή η Ελεωνόρα. Θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας!

Κύπρος προς Τουρκία: «Το ενεργειακό μας πρόγραμμα είναι σύμφωνο με το Διεθνές Δίκαιο»

Κύπρος προς Τουρκία: «Το ενεργειακό μας πρόγραμμα είναι σύμφωνο με το Διεθνές Δίκαιο»

Σύμφωνο με τη διεθνή νομιμότητα, με τα κυριαρχικά δικαιώματα ενός κράτους μέλους των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόνισε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, σχολιάζοντας αναφορές του Προέδρου της Τουρκίας.

Όπως υπέδειξε, αυτό «επιβεβαιώνεται και από τη στήριξη που έχει πάρει η Κύπρος τόσο από τις μεγάλες δυνάμεις, όπως οι τοποθετήσεις του State Department και της κυβέρνησης της Ρωσίας ότι στηρίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και με τη σαφή τοποθέτηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου».

Όπως είπε ο κ. Προδρόμου, «δεν υπάρχει λόγος να τα σχολιάσουμε και την απάντηση στις προκλήσεις την έχει δώσει ήδη το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, καλώντας την Τουρκία και από τη Βάρνα, να απέχει από παραβιάσεις, προκλήσεις, παράνομες ενέργειες που μόνο ένταση προσθέτουν».

Σημείωσε ότι «εάν η τουρκοκυπριακή πλευρά και ειδικά η Τουρκία, εννοεί ότι θα ήθελε να μην υπάρχει ένταση στην περιοχή, ο τρόπος για να το δείξει είναι ολοφάνερος: Να ξεκινήσουν ξανά οι διαπραγματεύσεις, να συμβάλει η Άγκυρα πραγματικά με την αποδοχή και των παραμέτρων που έθεσε ο ΓΓ του ΟΗΕ».

Οι παράμετροι που έθεσε ο Αντόνιο Γκουτέρες αναφέρονται σε κατάργηση εγγυήσεων, αποχώρηση του στρατού «και στο να έχουμε μια λύση του Κυπριακού και τότε πράγματι, θα μπορούμε να έχουμε συνθήκες που δεν θα προσφέρονται για οποιαδήποτε ένταση», είπε ο κ. Προδρόμου.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι για το Κυπριακό τα πράγματα μένουν στο «ψυγείο» μέχρι τις εκλογές στην Τουρκία και αν πρέπει να αναμένουμε κάτι από εκεί και πέρα, ο εκπρόσωπος είπε ότι «για μας δεν μένει τίποτα στο ‘ψυγείο’».

Σημείωσε ότι «η προσπάθεια είναι συνεχής, τα διαβήματα γίνονται, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει πυκνές επαφές με ηγέτες στο εξωτερικό, θα είναι αύριο στην ειδική Σύνοδο της ΕΕ με τα Δυτικά Βαλκάνια, με τις υπό ένταξη χώρες, και σε κάθε ευκαιρία προσπαθεί για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.