ΕΣΕΕ: Αποκλείονται τα δύο τρίτα των μικρομεσαίων οφειλετών από τις 120 δόσεις

ΕΣΕΕ: Αποκλείονται τα δύο τρίτα των μικρομεσαίων οφειλετών από τις 120 δόσεις

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ τα δύο τρίτα των μικρομεσαίων οφειλετών αποκλείονται από την ρύθμιση των 120 δόσεων.

Όπως επισημαίνεται η ρύθμιση αποκλείει τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που έχουν οφειλές άνω των 50.000 ευρώ.

Μια πολυπληθής κατηγορία οφειλετών που πλήρωνε με συνέπεια έως το 2010 αλλά στη διάρκεια της κρίσης συσσώρευσε οφειλές 50.000-100.000 ευρώ δεν μπορεί να αδράξει την ευκαιρία να προχωρήσει σε διακανονισμό.

Αλλά και να μπορούσε, η μηνιαία δόση θα ήταν άνω των 500 ευρώ, ποσό που δύσκολα μπορεί να εξασφαλίσει ένας ελεύθερος επαγγελματίας ο οποίος πρέπει παράλληλα να πληρώνει και τις τρέχουσες εισφορές του.

Επίσης, εξαιρούνται από την ρύθμιση οι επιχειρηματίες που έχουν ακίνητη περιουσία αξίας άνω των 250.000 ευρώ.

Τέλος, μένουν εκτός ρύθμισης όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους.Υπολογίζεται ότι στην κατηγορία αυτή ανήκουν πάνω από 200.000 άτομα τα οποία «εξαφανίστηκαν» από το ασφαλιστικό σύστημα τα χρόνια στης κρίσης.

Από αυτούς 40. 000 οφειλέτες του πρώην ΟΑΕΕ, παρότι είναι ήδη 67 ετών, δεν μπορούν να βγουν ούτε στη σύνταξη αν δεν περιορίσουν την κύρια οφειλή τους συν τις προσαυξήσεις στα 20.000 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι οφειλέτες με χρέη από 20.000 έως 50.000 όχι μόνο προς το Δημόσιο αλλά και προς τις τράπεζες πρέπει να ενταχθούν υποχρεωτικά στον εξωδικαστικό μηχανισμό. Για να γίνει δεκτή η αίτηση πρέπει ο οφειλέτης να κριθεί βιώσιμος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.