ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πανικός στην Χαβάη: Έτοιμο να εκραγεί ηφαίστειο – 250 σεισμοί σε ένα 24ωρο (βίντεο)

Πανικός στην Χαβάη: Έτοιμο να εκραγεί ηφαίστειο – 250 σεισμοί σε ένα 24ωρο (βίντεο)

Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» έχουν τεθεί οι αρχές στη Χαβάη, καθώς το μεγάλο ηφαίστειο της Κιλαουέα δείχνει έτοιμο να εκραγεί, εκτοξεύοντας υλικά και λάβα σε μία τεράστια απόσταση.

Οι ηφαιστειολόγοι που παρακολουθούν το φαινόμενο έχουν καταγράψει τουλάχιστον 250 σεισμικές δονήσεις μέσα στο τελευταίο 24ωρο και όλα δείχνουν ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα συμβεί ένα πολύ μεγάλο γεγονός.

Ο κρατήρας που φαίνεται ότι θα εκραγεί, είναι ο μεγαλύτερος από τους πέντε που συνθέτουν το τόξο της περιοχής. Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, «άνοιξε» το έδαφος στην περιοχή Pu’u O’, στην περιοχή ανατολικά του ηφαιστείου.

Ο μεγαλύτερος από τους σεισμούς που έγιναν το τελευταίο 24ωρο ήταν 4,2 Ρίχτερ, αλλά καταγράφονται τουλάχιστον 10 σεισμοί κάθε ώρα, δείχνοντας στους γεωλόγους ότι το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι αναμένεται πολύ σύντομα να φτάσει στην κορύφωσή του.

Η λάβα ωστόσο απειλεί κατοικημένες περιοχές, οι οποίες έχουν εκκενωθεί από τις αρχές του νησιού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.