Το νησί της χρυσής οχιάς και το δωμάτιο 39 δεν δέχονται επισκέπτες!- Πέντε μέρη του κόσμου που βλέπουν λίγοι…

Το νησί της χρυσής οχιάς και το δωμάτιο 39 δεν δέχονται επισκέπτες!-  Πέντε μέρη του κόσμου που βλέπουν λίγοι…

Απαγορευμένες ζώνες, σφραγισμένα κρατικά δωμάτια και επικίνδυνα νησιά σε ορισμένα μέρη του κόσμου γεννούν μυστήριο, φόβο και υποψίες μέχρι και σήμερα. Παραμένουν αυστηρώς απρόσιτα στον κόσμο, εξάπτουν την περιέργεια και συντηρούν θεωρίες συνωμοσίας.

Mezhgorye (Μίσγκαρε)

Πρόκειται για μια κλειστή πόλη στην Ρωσία η οποία ιδρύθηκε το 1979. Διοικητικά ανήκει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση η οποία ελέγχει πλήρως ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από τα όριά της. Οι κάτοικοι δουλεύουν στο βουνό Yamantaw (Γιμάντα) όπου φημολογείται πως υπάρχουν μυστικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Η ρωσική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι το βουνό λειτουργεί ως «αποθήκη τροφίμων και ρωσικών θησαυρών».

Το νησί των φιδιών

Το νησί Queimada Grande στο Ατλαντικό Ωκεανό θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι περισσότερα από 4.000 φίδια ζουν σε αυτό το νησί. Μεταξύ αυτών και η χρυσή οχιά. Το δηλητήριο της είναι πέντε φορές πιο επικίνδυνο από οποιουδήποτε άλλου φιδιού και μπορεί ακόμη και να λιώσει την ανθρώπινη σάρκα!
Η κυβέρνηση της Βραζιλίας έχει απαγορεύσει στους πολίτες να πλησιάζουν την περιοχή, με εξαίρεση κάποιους ριψοκίνδυνους επιστήμονες.

Πρόκειται για ένα μυστικό σιδηροδρομικό σύστημα το οποίο εκτείνεται παράλληλα με το μετρό της Μόσχας. Φτιάχτηκε με εντολή του Στάλιν. Φήμες λένε ότι το μέγεθός του ξεπερνά εκείνο του κανονικού μετρό της ρωσικής πρωτεύουσας και συνδέει το Κρεμλίνο με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας. Σκοπός του ήταν η εύκολη πρόσβαση, αλλά και η διαφυγή των επίτιμων προσώπων και αξιωματούχων σε περίπτωση κινδύνου.
Παρά τις αναφορές του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ στο μυστήριο μετρό, οι ρωσικές αρχές αρνούνται την ύπαρξή του.

Δωμάτιο 39

Βρίσκεται στο κτίριο του Εργατικού Κόμματος στην πρωτεύουσα της βόρειας Κορέας Πιον-Γιανγκ. Δημιουργήθηκε στη δεκαετία του 1970 από τον Κιμ Γιονγκ Ιλ, τον πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ουν, του σημερινού ηγέτη της Βόρειας Κορέας. Η πρόσβαση στο δωμάτιο είναι απαγορευμένη. Μόνο συγκεκριμένα άτομα μπορούν να εισέλθουν.
Το Δωμάτιο 39 θεωρείται ότι φτιάχτηκε για τη διασφάλιση του ξένου νομίσματος. Φήμες όμως λένε ότι εκεί μέσα γίνονται παράνομες δραστηριότητες, όπως ξέπλυμα χρήματος, λαθρεμπόριο ναρκωτικών και πώληση όπλων. Πολλοί πιστεύουν ότι τα χρήματα αυτά χρησιμοποιούνται από την οικογένεια Κιμ εδώ και χρόνια για να εξαγοράζουν πολιτική υποστήριξη και να χρηματοδοτούν προγράμματα πυρηνικών όπλων.

H νήσος του Βόρειου Σέντινελ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι ένα από τα νησιά Ανταμάν στον Κόλπο της Βεγγάλης.
Εκεί ζει ο αυτόχθονος λαός των Σεντινελέζων.
Εκτιμάται ότι ο πληθυσμός τους είναι από 50 έως 400 άτομα. Έχουν απομονωθεί από τον υπόλοιπο κόσμο και δεν δέχονται επαφή με άλλους ανθρώπους.
Την τελευταία φορά που κάποιους προσπάθησε να πλησιάσει το νησί δέχτηκε βέλη και πέτρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.