Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών οι νεκροί ανέρχονται στους 1.833, διαψεύδοντας με αυτό το τρόπο τις αρχικές εκτιμήσεις για 10.000 νεκρούς αν και ακόμα δεν έχει γίνει καταμέτρηση σε πολλές πόλεις.
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Μπενίνιο Ακουίνο δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να φθάσει τις 2.000 με 2.500 κι όχι 10.000 όπως δήλωναν οι τοπικές αρχές. Οι τραυματίες ανέρχονται στους 2.623.
Εν τω μεταξύ οχτώ πληγέντες ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου στην προσπάθειά τους να λεηλατήσουν κρατική αποθήκη ρυζιού. Τα θύματα έχασαν τη ζωή τους όταν ένας τοίχος της αποθήκης κατέρρευσε χθες στην πόλη Αλανγκάλαν της επαρχίας Λέιτε, δήλωσε ο Ρεξ Εστοπέρεζ, εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Τροφίμων.
«Είναι πολύ ατυχές. Απευθύνουμε έκκληση σε εκείνους που έκλεψαν τις προμήθειες ρυζιού να τις μοιραστούν με τους ανθρώπους που τις έχουν ανάγκη και όχι να τις πουλήσουν», είπε. Σύμφωνα με τον Εστοπέρεζ από την αποθήκη εκλάπησαν 33.000 σακιά με λευκό ρύζι και 96.000 με ακατέργαστο καστανό ρύζι. Το κάθε σακί περιείχε 50 κιλά ρυζιού και το κόστος της απώλειας υπολογίζεται σε σχεδόν 22 εκατομμύρια ευρώ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.