ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Λονδίνο: «Θα γίνω τρομοκράτης» είχε δηλώσει στις ιταλικές Αρχές πριν από έναν χρόνο ο μακελάρης (φωτό)

Λονδίνο: «Θα γίνω τρομοκράτης» είχε δηλώσει στις ιταλικές Αρχές πριν από έναν χρόνο ο μακελάρης (φωτό)

Καθώς η έρευνα των τρομοκρατών στην Βρετανία συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, μια είδηση βγήκε στην επιφάνεια που αναφέρει ότι ο τρίτος δράστης της επίθεσης του Λονδίνου, ονόματι Γιουσέφ Ζάγκμπα, είχε προαναγγείλει στις Ιταλικές αρχές πως «θα γίνω τρομοκράτης».

Ο γεννημένος στο Μαρόκο και μεγαλωμένος στην Ιταλία, Γιουσέφ Ζάγκμπα, ταξίδευε από την Μπολόνια στην Συρία και οι δυνάμεις ασφαλείας τον σταμάτησαν για ανάκριση.

Εκεί ο Ζάγκμπα τους είπε χωρίς δισταγμό πως «θα γίνω τρομοκράτης» και οι αρχές τον ερεύνησαν, τον κατέγραψαν στην βάση δεδομένων με τους πιθανούς τζιχαντιστές, αλλά ποτέ δεν τον επιβάρυναν με παραπάνω κατηγορίες.

Μάλιστα όταν τον έπιασαν το κινητό του είχε δεκάδες βίντεο προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους. Ήταν φανερό από το περιεχόμενο του κινητού του, πως ήθελε να συμμετάσχει σε τρομοκρατικές πράξεις.

Όμως το Ιταλικό δικαστήριο θεώρησε πως δεν υπήρχαν επαρκείς αποδείξεις για να καταδικάσουν τον Ζάγκμπα με κατηγορίες τρομοκρατίας και ούτε μπορούσαν να τον απελάσουν από την χώρα καθώς ήταν Ιταλός υπήκοος.

Ωστόσο, τέθηκε υπό παρακολούθηση και το όνομα του κυκλοφόρησε στα τμήματα ασφαλείας πολλών χωρών.

Οι ιταλικές αρχές ενημέρωσαν τους συνεργάτες τους στην Βρετανία τον Απρίλιο του περασμένου έτους για τις προσπάθειες του Ζάγκμπα να γίνει μέλος του Ισλαμικού Κράτους. Όταν όμως αυτός πήγε στο Λονδίνο, η υπηρεσία ασφαλείας MI5 δεν ασχολήθηκε με την περίπτωσή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα πρακτορεία ασφάλειας δέχονται τώρα δριμεία κριτική για τα μέτρα που δεν μερίμνησαν να πάρουν σε πολλές από τις τελευταίες επιθέσεις, τόσο στο Μάντσεστερ όσο και στο Λονδίνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.