Το ΝΑΤΟ θα ενισχύσει την παρουσία του στο Αφγανιστάν, όχι για να συμμετάσχει και πάλι σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, αλλά για να υποστηρίξει τις αφγανικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν τους Ταλιμπάν, δήλωσε σήμερα ο γενικός του γραμματέας Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Οι στρατιωτικές αρχές ζήτησαν μερικές χιλιάδες στρατιώτες επιπλέον», επεσήμανε ο Στόλτενμπεργκ προσερχόμενος σε μια σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι θα ενισχύσουμε την παρουσία μας στο Αφγανιστάν», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία συμμετέχει στην εκπαίδευση και την καθοδήγηση των αφγανικών δυνάμεων στο πλαίσιο της αποστολής «Αποφασιστική Στήριξη», αφού ολοκληρώθηκε η στρατιωτική της επιχείρηση στο τέλος του 2014.

Ο Στόλτενμπεργκ αναφέρθηκε σε τρεις τομείς που απαιτείται μεγαλύτερη παρουσία του ΝΑΤΟ: η ενίσχυση των ειδικών δυνάμεων του αφγανικού στρατού, η υποστήριξη της αεροπορίας του Αφγανιστάν και η εκπαίδευση αξιωματικών του στρατού.

Όταν ρωτήθηκε τι περιμένει από τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Τζέιμς Μάτις αναφορικά με το θέμα του Αφγανιστάν, ο γενικός γραμματέας εκτίμησε ότι δεν θα πρέπει να αναμένουμε την ανακοίνωση «συγκεκριμένου αριθμού στρατιωτών» σε αυτό το στάδιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ