ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Ισραήλ: Πρώτη επιχειρησιακή χρήση για τον «αντικαταστάτη του Patriot» (βίντεο)

Επιτυχημένη κατάρριψη σημείωσε το αντιαεροπορικό σύστημα «Σφεντόνα του Δαυίδ»

Ισραήλ: Πρώτη επιχειρησιακή χρήση για τον «αντικαταστάτη του Patriot» (βίντεο)

Η IDF ανακοίνωσε την επιτυχή χρήση του συστήματος αεράμυνας David’s Sling για την αναχαίτιση ενός αγνώστου ιπτάμενου αντικειμένου που πλησίαζε από τα βορειοανατολικά.

Το σύστημα David’s Sling, το οποίο αναπτύχθηκε από κοινού από την ισραηλινή Rafael Advanced Defense Systems και την αμερικανική Raytheon Technologies, είναι σχεδιασμένο να αντιμετωπίζει απειλές όπως βαλλιστικούς πυραύλους, βαριές ρουκέτες και άλλα αερομεταφερόμενα αντικείμενα σε μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις​​.

Το σύστημα, γνωστό και ως Magic Wand, χρησιμοποιεί πυραύλους Stunner, οι οποίοι διαθέτουν πολλαπλούς αισθητήρες και έχουν δυνατότητα υψηλής ακρίβειας στις αναχαιτίσεις.

Ταυτόχρονα, η Ισλαμική Αντίσταση στο Ιράκ ισχυρίστηκε ότι εκτόξευσε έναν πύραυλο κρουζ μακράς εμβέλειας τύπου Al-Arqab προς την πόλη Χάιφα του βορειοδυτικού Ισραήλ, ενισχύοντας τις εντάσεις στην περιοχή.

Η επιτυχής αναχαίτιση του άγνωστου ιπτάμενου αντικειμένου από το David’s Sling ενισχύει την πολυεπίπεδη αμυντική αρχιτεκτονική της ισραηλινής αεράμυνας, η οποία περιλαμβάνει επίσης τα συστήματα Iron Dome, Arrow 2 και Arrow 3. 

Δείτε το βίντεο: 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.