Συνελήφθη 55χρονος απόστρατος αστυνομικός που έστελνε φακέλους με σφαίρες σε πολιτικούς από την Αντιτρομοκρατική

Συνελήφθη 55χρονος απόστρατος αστυνομικός που έστελνε φακέλους με σφαίρες σε πολιτικούς από την Αντιτρομοκρατική

Συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική ένας 55χρονος συνταξιούχος που έστελνε φακέλους με σφαίρες και απειλητικά σημειώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς, από το 2013 έστελνε επιστολές με σφαίρες σε υπουργεία, πολιτικούς, διοικητές τραπεζών, μουσουλμανικούς συλλόγους.

Μεταξύ άλλων αποδέκτες των φακέλων του ήταν ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Τρύφων Αλεξιάδης, ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης, ο πρώην διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος, ο βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο πρώην γγ του ΥΠΟΙΚ Γιώργος Μέργος και η αντιπρόεδρος του ΣτΕ Αννα Λιγωμένου.

Σε βάρος του 55χρονου πρώην αστυνομικού σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Επιπλέον, προχθές πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του σε περιοχή της Αττικής, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φυσίγγια πυροβόλου όπλου και για το λόγο αυτό συνελήφθη, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Αναλυτικά οι υποθέσεις απειλητικών – εξυβριστικών επιστολών που εξιχνιάστηκαν είναι οι εξής:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

την 23 Μαΐου 2017 στον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, με (3) φυσίγγια,
την 22 Οκτωβρίου 2015 στην τότε Πρόεδρο της Επιτροπής των Σοφών για την μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Συστήματος και Αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με (1) φυσίγγιο,
την 22 Οκτωβρίου 2015 στον τότε Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, με (1) φυσίγγιο,
την 17 Ιανουαρίου 2014, στον τότε Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, με (2) φυσίγγια,
την 17 Ιανουαρίου 2014, σε δημοσιογράφο, με (2) φυσίγγια,
την 18 Φεβρουαρίου 2013, σ τον τότε Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, με (1) φυσίγγιο,
την 21 Μαΐου 2013, στο «Σωματείο Πακιστανών Μουσουλμάνων Ελλάδος».
την 17 Μαΐου 2013, στην «Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος», στην περιοχή του Νέου Κόσμου.
την 20 Μαΐου 2013, σε άτυπο χώρο προσευχής, στην Αθήνα και
την 30 Μαΐου 2013, στην «Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος», στην περιοχή του Νέου Κόσμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.