ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Κατάρ: Τηλεοπτικό διάγγελμα για πρώτη φορά του εμίρη μετά την έναρξη της κρίσης (βίντεο)

Κατάρ: Τηλεοπτικό διάγγελμα για πρώτη φορά του εμίρη μετά την έναρξη της κρίσης (βίντεο)

Στο τηλεοπτικό του διάγγελμα ο εμίρης του Κατάρ Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι δήλωσε πως η χώρα παραμένει ανοιχτή σε διάλογο.

«Οποιαδήποτε λύση στην κρίση που έχει δημιουργηθεί πρέπει να γίνει υπό δύο προϋποθέσεις. Πρώτον, η λύση πρέπει να σέβεται την κυριαρχία της χώρας μας και την βούλησή της. Δεύτερον, η λύση πρέπει να είναι στο πλαίσιο του σεβασμού της κυριαρχίας και της επιθυμίας κάθε κράτους, μέσα από αμοιβαία δικαιώματα αλλά και κοινές υποχρεώσεις για όλους. Είμαστε έτοιμοι να φτάσουμε σε μια λύση», είπε ο εμίρης του Κατάρ.

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος και το Μπαχρέιν διέκοψαν από τις 5 Ιουνίου τους διπλωματικούς τους δεσμούς με το Κατάρ αλλά και τις αεροπορικές, χερσαίες και θαλάσσιες συνδέσεις μαζί του, κατηγορώντας το εμιράτο ότι υποστηρίζει εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Ο εμίρης του Κατάρ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αλληλεγγύη και την αποφασιστικότητα που έδειξαν οι κάτοπικοι της χώρας, η οποία θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το 2022, υποστηρίζοντας ότι η κρίση έκανε το Κατάρ ακόμα πιο ανθεκτικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.