ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Deir Ezzor: Σε απόσταση «αναπνοής» βρίσκεται το κουρδικό SDF από τον συριακό Στρατό – Έρχεται σύγκρουση μετά το ISIS;

Deir Ezzor: Σε απόσταση «αναπνοής» βρίσκεται το κουρδικό SDF από τον συριακό Στρατό – Έρχεται σύγκρουση μετά το ISIS;

Οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) κατέλαβαν 150 τετραγωνικά χιλιόμετρα από το ISIS στη Βόρεια της πόλης Deir Ezzor μετά την επίσημη έναρξη της επιχείρησης του SDF στην περιοχή το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Μέχρι στιγμής, η SDF έχει καταλάβει τη βιομηχανική ζώνη της Deir Ezzor, την 113η βάση αεροπορίας, ην περιοχή Bi’r Hisyan και αναπτύχθηκε σε απόσταση περίπου 5 χλμ. Από την πόλη.

Η ένταση στην περιοχή παραμένει ιδιαίτερα υψηλή, καθώς όχι μόνο το ISIS δεν έχει εξουδετερωθεί πλήρως -αλλά οι ανακοινώσεις του SDF ότι θα «απελευθερώσει» την πόλη– προκαλούν πολλά ερωτηματικά στις Κυβερνητικές Δυνάμεις που ήδη έχουν απελευθερώσει το μεγαλύτερο κομμάτι της Deir Ezzor.

Εάν ο συνασπισμός των ΗΠΑ επιχειρήσει πραγματικά να ελέγξει τουλάχιστον ένα μέρος της πόλης Deir Ezzor υπό το πρόσχημα της καταπολέμησης του ISIS, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική κλιμάκωση μεταξύ του Συριακού Στρατού και των συμμάχων του και της φιλοκουρδικής SDF.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.