ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Συρία: Ενέδρα του ISIS σε κομβόι του SDF έξω από την Deir Ezzor – 5 νεκροί (φωτό)

Συρία: Ενέδρα του ISIS σε κομβόι του SDF έξω από την Deir Ezzor – 5 νεκροί (φωτό)

Το Σάββατο, οι μαχητές του ISIS «έστησαν» ενέδρα σε ένα κομβόι των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στον δρόμο Haskah-Deir Ezzor στη Βόρεια της Deir Ezzor, σύμφωνα με το «πρακτορείο» ειδήσεων τους ISIS, Amaq.

Τουλάχιστον 5 μαχητές του SDF σκοτώθηκαν και 1 άλλος πιάστηκε αιχμάλωτος.


Το Amaq ισχυρίστηκε επίσης ότι οι μαχητές του ISIS επιτέθηκαν σε 3 θέσεις της SDF στην εθνική οδό Deir Ezzor-al-Suwar στη βόρεια Deir Ezzor. Σύμφωνα με το Amaq 19 οι μαχητές της SDF σκοτώθηκαν.

Εν τω μεταξύ, οι πηγές της «αντιπολίτευσης» της Συρίας υποστήριξαν ότι το SDF κατέλαβε τα χωριά Bir Fuwayji, Bir al-Banjah, Bir Ismail και Bir Dawud. Το SDF βρίσκεται τώρα σε απόσταση μόλις 3χλμ. Από την πόλη Al-Suwar.

Το SDF πιθανότατα θα καταλάβει την πόλη Al-Suwar στο εγγύς μέλλον, εάν το ISIS δεν κρύβει εκπλήξεις.

Μέχρι στιγμής, η πρόοδος της SDF στα περίχωρα της Deir Ezzor είναι ταχεία και σταθερή.

Νωρίτερα το Σάββατο, το SDF ανακοίνωσε ότι οι μαχητές του συνέλαβαν 8 μαχητές του ISIS και 6 λαθρεμπόρους που εργάστηκαν για το ISIS κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης ασφαλείας στο χωριό Αμπού Χασάμπ. Σύμφωνα με το SDF, οι μαχητές «παγιδεύτηκαν» προσπαθώντας να εισάγουν λαθραία τρόφιμα σε περιοχή που κρατούσε το ISIS.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.