Οι χώρες με τεράστιο πυρηνικό οπλοστάσιο σπαταλούν μάταια τα κεφάλαιά τους, αφού μόλις 100 πύραυλοι, οι οποίοι μεταφέρουν πυρηνικά θα ήταν αρκετοί για να αποσταθεροποιήσουν τον κόσμο και να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη καταστροφή.

Τα αποτελέσματα έρευνας Αμερικανών επιστημόνων βλέπουν το φως της δημοσιότητας λίγα 24ωρα μετά την ιστορική συμφωνία στη Σιγκαπούρη μεταξύ ΗΠΑ- Βορείου Κορέας για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου.

Επιστήμονες από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και το Πανεπιστήμιο του Τενεσί ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει «ρεαλιστικός» λόγος να έχει μια χώρα πάνω από 100 πυρηνικές βόμβες.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Sαfety» υπενθυμίζει ότι σε όλο τον κόσμο υπάρχουν επισήμως εννέα κράτη με πυρηνικά όπλα: οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Κίνα, η Ινδία, το Πακιστάν, το Ισραήλ και η Βόρεια Κορέα.

Η ομάδα του καθηγητή Τζόουσα Πιρς,συντάκτη της μελέτης, ανέλυσε το ενδεχόμενο μιας αμερικανικής επίθεσης στην Κίνα με 7 χιλιάδες όπλα, με χίλια και με 100. Ακόμη και στην επίθεση με τα λιγότερα όπλα, 30 εκατομμύρια άνθρωποι θα είχαν σκοτωθεί, όσο και τα περισσότερα όπλα.

Οι ερευνητές ανέλυσαν επίσης και τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο μιας πυρηνικής επίθεσης.

Εκτός από τη ρύπανση της ατμόσφαιρας, θα μπορούσε να καταστραφεί το 20% της παγκόσμιας γεωργικής παραγωγής,ποσοστό ικανό για να προκαλέσει εκτεταμένες ελλείψεις τροφίμων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μεταβαλλόμενη ατμόσφαιρα αναμένεται να οδηγήσει σε συνολική μείωση της παγκόσμιας θερμοκρασίας, μείωση των βροχοπτώσεων κατά 19% καθώς και αύξηση της υπεριώδους ακτινοβολίας.