Ο αμερικανικός Στρατός ξεκίνησε πρόσφατα τη διεξαγωγή επισταμένων ελέγχων από κοινού με την ισραηλινή Αεροπορία στο σύνολο των επιθετικών ελικοπτέρων AH-64D Longbow Apache.

Αιτία η ανακάλυψη ρωγμής στο ουραίο στροφείο ενός ΑΗ-64 του Ισραήλ το οποίο εντοπίστηκε τυχαία κατά τη διάρκεια επιθεώρησης εγείροντας ερωτηματικά για το αν το εύρημα είναι μεμονωμένο ή και άλλα ελικόπτερα του ίδιου τύπου αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα.

Όπως ανακοινώθηκε από πηγές του Πενταγώνου, η κατασκευάστρια εταιρία Boeing συνεργάζεται στενά με τους δύο χρήστες προκειμένου να καθοριστεί η αιτία της ρωγμής στο συγκεκριμένο σημείο. Μέχρι στιγμής το πρόβλημα φαίνεται να περιορίζεται στα ισραηλινά Apache με τους ελέγχους να συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς καθώς μπορεί να επηρεαστεί άμεσα η ασφάλεια πτήσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι άγνωστό εαν το πρόβλημα αυτό επηρεάζει το στόλο των ελληνικών 19 AH-64A+ και 9 AH-64D της Αεροπορίας Στρατού. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο κάθε χρήστης διεξάγει αυτόνομα αν κρίνει απαραίτητο ελέγχους στο στόλο του ενώ εφόσον πρόκειται για κάτι πιο σοβαρό η κατασκευάστρια εκδίδει τεχνική οδηγία που εφαρμόζεται άμεσα από όλους τους χρήστες του τύπου.