Eπανεμφάνιση μετά από 12 χρόνια για το Su-47 “Berkut” το οποίο βγήκε από την αποθήκευση και παρουσιάστηκε στην αεροπορική επίδειξη MAKS-2019 στον διεθνή αερολιμένα Zhukovsky έξω από την Μόσχα.

Το Su-47 Berkut ήταν ένα αεροσκάφος επίδειξης τεχνολογίας βασισμένο στο Su-27 και με την ενσωμάτωση εμπροσθοκλινών πτερύγων και εσωτερικής αποθήκης οπλισμού. Οι δυνατότητές τους ήταν εκπληκτικές και για λίγο καιρό ήταν υποψήφιο να τεθεί σε παραγωγή αν και τελικά αποφασίστηκε να προχωρήσουν στην σχεδίαση του stealth Τ-50.

Συμφωνά με το The Aviationist, το Su-47 βγήκε αναπάντεχα από αποθήκευση και παρουσιάστηκε σε στατική έκθεση, στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση από το 2007. Το Su-47 είναι σχεδιασμένο με εμπροσθοκλινείς πτέρυγες, αυξάνοντας την ευελιξία του αεροσκάφους σε χαμηλές ταχύτητες.

Οι εμπροσθοκλινείς πτέρυγες διερευνήθηκαν και από τις δύο υπερδυνάμεις του Ψυχρού Πολέμου. Η εξαιρετικά ασυνήθιστη διάταξη των πτερύγων, δίνει στο αεροσκάφος μεγάλη γωνία προσβολής σε χαμηλές ταχύτητες, επιτρέποντας του να αλλάζει κατεύθυνση γρήγορα. Αυτό θα έδινε ξεκάθαρο πλεονέκτημα στο Su-47 κατά την διάρκεια μιας αερομαχίας.

Η επίδειξη του Su-47 από την Ρωσία εγείρει ερωτηματικά.

Γιατί μετά από 12 χρόνια η Ρωσία επιδεικνύει ένα πειραματικό αεροσκάφος;

Δείτε φωτό και βίντεο

https://www.youtube.com/watch?time_continue=24&v=SnfS0Y9WqIo






Και ένα παλαιότερο βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=460&v=awo-EhUKfD4