Ο αντιπρόεδρος της Ρωσίας Μπόρις Μπορίσοφ απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στο Βελιγράδι, ανέφερε πως η Τουρκία έδειξε ειλικρινές ενδιαφέρον για τα μαχητικά αεροσκάφη Su-35 και Su-57.

Ο Μπορίσοφ δήλωσε: “Υπήρξε ένα ειλικρινές ενδιαφέρον και αυτοί που θα επιλέξουν θα είναι οι Τούρκοι. Άλλωστε και τους S-400 Οι ίδιοι τους επέλεξαν και υπερασπίστηκαν το δικαίωμα τους να τους αγοράσουν. Μπορεί η επιλογή τους να είναι να αγοράσουν τα δικά μας αεροσκάφη, δεν πρέπει να αποκλειστεί αυτή η πιθανότητα”.

Ο Μπορίσοφ περιέγραψε πως το ενδιαφέρον της Τουρκίας για τα Su-35 πηγάζει από το ότι αυτά τα μαχητικά αεροσκάφη είναι προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και είπε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

¨Το Su-35 απέδειξε στην Συρία πως είναι άψογο. Είναι ένα από τα καλύτερα αεροσκάφη 4ης + γενιάς¨. Στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, Τούρκοι αξιωματούχοι υποσχέθηκαν να εξετάσουν την πρόταση της Ρωσίας για προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών νέας γενιάς. Παράλληλα ο Ερντογάν είχε δηλώσει πως δεν αποκλείεται η πιθανότητα αγορά των Su-35 και Su-57.