Ρώσος Αρχιστράτηγος απαριθμεί τα πλεονεκτήματα του Su-57 απέναντι σε F-35 και F-22.

Τα πέμπτης γενιάς μαχητικά αεροσκάφη Su-57 είναι και πιο φιλικά στον χειρισμό τους αλλά και αποδοτικότερα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα αμερικανικά F-35 και F-22.

O Ρώσος Αρχιστράτηγος Βλαντιμίρ Ποπόφ δήλωσε, το Σάββατο (16/11), πως το F-22 είναι πολύ ακριβό και χρειάζεται πολλές βελτιώσεις, ενώ το F-35 είναι υπερφορτωμένο με εξελιγμένες τεχνολογίες που δυσκολεύουν τη λειτουργία του. Το Su-57, από την άλλη, μπορεί να φτάσει τις ταχύτητες Mach χωρίς καύση και έχει μεγάλη δυνατότητα ελιγμών.

Το F-35 Lightning II και το F-22 Raptor έχουν σχεδιαστεί από την Lockheed Martin και χρησιμεύουν ως τα νεότερα πυροσβεστικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς στον αμερικανικό στρατό. Η παραγωγή των F-22 έχει τερματιστεί από το 2011, με μόλις 195 αεροσκάφη να έχουν κατασκευαστεί. Το πρόγραμμα των F-35, από την άλλη παραμένει ενεργό και οι παραδόσεις στον αμερικανικό στρατό εκτείνονται μέχρι το 2037.

Ωστόσο, το ρωσικό αεροσκάφος αναμένεται να κοστίσει μόνο το 40% της τιμής του αμερικανικού αεριωθούμενου αεροσκάφους, δηλαδή περίπου 40 έως 45 εκατομμύρια δολάρια ανά αεροπλάνο σε σύγκριση με το F-35, το οποίο κοστίζει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας το έτσι ως πιο ενδιαφέρουσα επιλογή για αγορές που δεν έχουν δικά τους μαχητικά πέμπτης γενιάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το «National Interest», τα Su-57 θα μπορούσε να αγοραστεί από την Κίνα, την Ινδία, τη Μιανμάρ, την Αλγερία και την Τουρκία – ειδικά αφού οι ΗΠΑ απέπεμψαν την Άγκυρα από το πρόγραμμα F-35.