Στις 12 Αυγούστου 2021 το βράδυ και συγκεκριμένα στις 21:11 σημειώθηκε έκρηξη στη στάση της δημόσιας συγκοινωνίας Plekhanovskaya μέσα σε λεωφορείο PAZ στη διαδρομή 10 Α, στην πόλη Βορονέζ, στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία. Στο λεωφορείο βρίσκονταν 35 άτομα, με δυο από αυτούς να πεθαίνουν και τους περισσότερους να τραυματίζονται.

Ένα χρόνο μετά οι ρωσικές Αρχές φαίνεται να ξετυλίγουν το κουβάρι της επίθεση. Δεν εξετάζονται πλέον οι εκδοχές της έκρηξης φιάλης αερίου στην καμπίνα και ο πόλεμος μεταξύ ανταγωνιστικών εταιρειών μεταφορέων. Σύμφωνα με πληροφορίες ρωσικών Μέσων, πρόκειται για δολιοφθορά που οργάνωσαν μετανάστες από την Ουκρανία! Η έκρηξη έγινε πιθανότατα για να αποσταθεροποιηθεί η κατάσταση στην περιοχή.

Σύμφωνα με συγκεκριμένη πηγή των Ρώσων, όλοι οι ύποπτοι έχουν ταυτοποιηθεί. Έφτασαν στη Ρωσία και έφυγαν από τη χώρα με τα ξένα διαβατήριά τους. Οι τοπικές ειδικές υπηρεσίες είχαν προειδοποιηθεί από τις αρμόδιες αρχές για πιθανή δραστηριότητα της ομάδας δολιοφθοράς και η ηγεσία του FSB έχει ερωτήσεις για το έργο των συναδέλφων τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!