Να βρουν λύση στην κρίση της Συρίας θα επιχειρήσουν ΗΠΑ και Ρωσία. Ανώτεροι διπλωμάτες των δύο χωρών θα συναντηθούν την επόμενη Τετάρτη στη Χάγη και θα εξετάσουν τρόπους προκειμένου η χώρα να βγει από τον αιματηρό εμφύλιο. Τη συνάντηση ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά και το τελευταίο συμβάν στη Δαμασκό με τις πληροφορίες περί χρήσης χημικών.     

Αν και η συνάντηση είχε προγραμματισθεί πριν τις αναφορές για τα χημικά, εντούτοις δεν είχε προσδιοριστεί καμία ημερομηνία. Την αμερικανική πλευρά θα εκπροσωπήσουν, η υφυπουργός Εξωτερικών για τις Πολιτικές Υποθέσεις, Γουέντι Σέρμαν και ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στη Συρία, Ρόμπερτ Φόρντ, ενώ τη Μόσχα οι υφυπουργοί Εξωτερικών, Γκενάντι Γκατίλοφ και Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Νωρίτερα την Κυριακή ο Φόρντ θα συναντηθεί με ηγέτες της αντιπολίτευσης της Συρίας στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπαρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, υποστηρίζουν τους αντάρτες της Συρίας και η Ρωσία είναι παραδοσιακός, σύμμαχος του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ και προμηθευτής όπλων της Δαμασκού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr