ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Βόρεια Ιρλανδία: Δύο συλλήψεις για την τρομοκρατική επίθεση

Βόρεια Ιρλανδία: Δύο συλλήψεις για την τρομοκρατική επίθεση

Δύο συλλήψεις πραγματοποίησαν οι αρχές στη Βόρεια Ιρλανδία για την έκρηξη, που σημειώθηκε χθες σε παγιδευμένο όχημα. Η οργάνωση Νέος IRA φαίνεται ως βασική ύποπτη για το συμβάν.

Η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας συνέλαβε δύο υπόπτους σε σχέση με την χθεσινή έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στο Λόντοντερι και η βασική γραμμή της αστυνομικής έρευνας είναι ότι η ένοπλη οργάνωση Νέος ΙRΑ (Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός) ευθύνεται για την επίθεση, η οποία δεν προκάλεσε τραυματισμούς, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματικοί.

O ιρλανδικός εθνικιστικός Νέος ΙRΑ είναι μια από τις λιγοστές ένοπλες οργανώσεις που αντιτίθενται στην ειρηνευτική συμφωνία του 1998–στη λεγόμενη Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής– η οποία έδωσε τέλος σε τρεις δεκαετίες βίας στην υπό βρετανική κυριαρχία επαρχία.Τα τελευταία χρόνια η οργάνωση έχει πραγματοποιήσει σποραδικές επιθέσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο βοηθός υπαρχηγού της αστυνομίας Μαρκ Χάμιλτον δήλωσε ότι δεν θεωρεί την επίθεση ως κλιμάκωση των δυνατοτήτων των ενόπλων οργανώσεων αλλά ως συνέχιση μιας απειλής η οποία επί μια δεκαετία βρίσκεται συστηματικά στο επίπεδο «σοβαρή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.