ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πάντως εμείς τα μανιτάρια τα προτιμούμε «σοτέ» και όχι πυρηνικά!

Ιράν: «Θα καταστρέψουμε τους αγύρτες σιωνιστές του Ισραήλ»

Ιράν: «Θα καταστρέψουμε τους αγύρτες σιωνιστές του Ισραήλ»

Η θερμοκρασία στην Μ.Ανατολή μετά το συριακό εμφύλιο έχει ανέβει επικίνδυνα με τις ιρανικές βάσεις να βρίσκονται πλέον μία ανάσα από το Ισραήλ.

Η καταστροφή του Ισραήλ «δεν είναι πλέον ένα όνειρο, αλλά ένας εφικτός στόχος» δήλωσε σήμερα ο διοικητής των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης, στρατηγός Χοσεΐν Σαλαμί.

Μετά από τα πρώτα 40 χρόνια «της Ισλαμικής Επανάστασης, καταφέραμε να έχουμε τη δυναμικότητα να καταστρέψουμε το αγύρτικο σιωνιστικό καθεστώς», είπε ο Σαλαμί, σύμφωνα με το Sepahnews, τον επίσημο ιστότοπο των Φρουρών.

«Στη δεύτερη φάση (της Επανάστασης) αυτό το απειλητικό καθεστώς πρέπει να σβηστεί από τον χάρτη και αυτό δεν είναι πλέον μια ιδέα ή ένα όνειρο, αλλά ένας εφικτός στόχος», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής του αυτόνομου και επίλεκτου σώματος των ένοπλων δυνάμεων του Ιράν έκανε αυτές τις δηλώσεις στην Τεχεράνη σε μια συνάντηση των διοικητών των Φρουρών, που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, σε μια περίοδο που πολλοί παρατηρητές φοβούνται ότι οι κλιμακούμενες εντάσεις Τεχεράνης, Ουάσινγκτον και των δυτικών συμμάχων μπορεί να οδηγήσουν σε μια ανάφλεξη στην περιοχή.

Τις δηλώσεις Σαλαμί ενάντια στο Ισραήλ αναμετέδωσαν τα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων Tasnim και Fars. Οι απειλές του διοικητή των Φρουρών έγιναν ενώ οι Εβραίοι στο Ισραήλ και σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν από χθες την Εβραϊκή Πρωτοχρονιά (Rosh Hashanah).

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Αμπάς Μουσαβί με αναρτήσεις στα περσικά, στα αγγλικά και τα εβραϊκά, στο twitter ευχήθηκε «μια χαρούμενη πρωτοχρονιά στους εβραίους συμπατριώτες του…»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο Ιράν σήμερα ζουν μερικές χιλιάδες Εβραίοι, που εγκαταστάθηκαν κυρίως στην Τεχεράνη και το Εσφαχάν και το Σιράζ – μεταξύ 80.000 και 100.000 πριν από την Ισλαμική Επανάσταση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.