Η L3 Technologies and Raytheon’s Space and Airborne Systems ανέλαβε νέο συμβόλαιο ύψους 1 δις δολαρίων, προκειμένου να αναπτύξει νέα μόντεμ για τις διαστημικές δυνάμεις των ΗΠΑ.

Τα νέα μόντεμ θα στοχεύσουν στην αύξηση των επιπέδων προστασίας των δορυφορικών επικοινωνιών των δυνάμεων των ΗΠΑ και την διαχείριση του προγράμματος την έχει αναλάβει η Army’s Program Executive Office Command Control Communications – Tactical and the Space Force’s Space and Missile Systems Center.

Τα δύο συμβόλαια ύψους 500 εκατ. δολαρίων το καθένα και υπό τον τίτλο indefinite-delivery/indefinite-quantity contracts, αποτελούν μέρος του κοινού προγράμματος Αεροπορίας/Στρατού κατά των παρεμβολών υπό τον κωδικό Α3Μ.

Στα μόντεμ θα ενσωματωθεί το Protected Tactical Waveform, που προσφέρει δυνατότητες κατά παρεμβολών στις επικοινωνίες των μαχητών στο πεδίο της μάχης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα νέα συστήματα αναμένεται να ενσωματωθούν στο Air Force Ground Multiband Terminal and Army Space Transportable Terminal, ενώ στο συμβόλαιο θα περιλαμβάνονται terminals και terminal components που θα επιτρέψουν την διασύνδεση με το Protected Tactical SATCOM system, τους δορυφόρους της Air Force’s Wideband Global SATCOM καθώς και εμπορικούς δορυφόρους.