ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Ολοκληρώθηκε το κρίσιμο στρατηγικό έργο της σύνδεσης Ντονέτσκ-Μαριούπολης – Θα αποτελέσει κύριο στόχο των Ουκρανών

Αν οι Ρώσοι καταφέρουν να λειτουργήσει ομαλά η γραμμή εκτός από τα στρατιωτικά οφέλη θα «εκτοξευτεί» και η οικονομία του Ντονέτσκ

Ολοκληρώθηκε το κρίσιμο στρατηγικό έργο της σύνδεσης Ντονέτσκ-Μαριούπολης –  Θα αποτελέσει κύριο στόχο των Ουκρανών

(Ανανέωση από αρχική δημοσίευση: 11:55): Πολύ ευχάριστα είναι τα νέα για τους Ρώσους καθώς πραγματοποιήθηκε το πρώτο σιδηροδρομικό δρομολόγιο από την Μαριούπολη στην Bολνοβάκχα, λίγο έξω από το Ντονέτσκ.

Σίγουρα η σιδηροδρομική γραμμή θα αποτελέσει κύριο στόχο των Ουκρανών από τη στιγμή που οι Δυτικοί τους έχουν δώσει τα μέσα για να την πλήξουν.

Όμως η καταστροφή μια σιδηροδρομικής γραμμής, δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς από μία χώρα που διαθέτει τα μέσα όπως η Ρωσία, μπορεί να επισκευάζεται διαρκώς.

Όσα πλήγματα κι αν δεχτεί ποτέ δε θα καταστραφεί στο σύνολο της.

Αντίθετα, εάν καταστρέφονταν η γέφυρα της Κριμαίας η ανακατασκευή της θα χρειαζόταν πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται ότι οι Ρώσοι κατασκευάζουν μία μεγάλη σιδηροδρομική σύνδεση από το Ροστόφ επί του Ντον, μέχρι την Κριμαία.

Η κατασκευή της δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί κάτι που αναμένεται να συμβεί στο τέλος του έτους.

Για τους Ρώσους η σιδηροδρομική σύνδεση είναι απαραίτητη για να έχουν μία σοβαρή, σταθερή, εναλλακτική λύση στην περίπτωση που καταστραφεί η γέφυρα της Κριμαίας.

Πάντως η συγκεκριμένη σύνδεση της Μαριούπολης και ουσιαστικά με την πόλη του Ντονέτσκ, προσφέρει άμεση σύνδεση με το λιμάνι της πρώτης απ όπου εκφορτώνονται εφόδια, πυρομαχικά αλλά και στρατιωτικό προσωπικό και αποστέλλονται κατευθείαν στην μεγάλη πόλη του Ντόνμπας.

Από εκεί είναι εύκολη η ενίσχυση του μετώπου.

Τα οφέλη όμως δεν είναι μόνο στρατιωτικά αλλά και οικονομικά. Σε συνδυασμό με το λιμάνι της Μαριούπολης οι ρωσόφωνες περιοχές θα μπορέσουν να αναπτυχθούν αφού θα πραγματοποιούν εξαγωγές προϊόντων.

Ειδικότερα η πόλη του Ντονέτσκ, είναι γνωστή για την βαριά βιομηχανία της.

Για τους ίδιους λόγους οι Ρώσοι έχουν βάλει ως προτεραιότητα, στο επόμενο χρονικό διάστημα την κατάληψη του Χάρκοβο.

Η επιλογή του Χάρκοβου ως κεντρικού αντικειμενικού στόχου της νέας μεγάλης ρωσικής επίθεσης μετά τον Φεβρουάριο του 2022, εγκρίθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο της Ρωσίας Β.Πούτιν.

Το Χάρκοβο είναι το κέντρο των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών μεταξύ ανατολικής Ουκρανίας και Ρωσίας, καθώς το σιδηροδρομικό δίκτυο από τις ρωσόφωνες περιοχές (το Χάρκοβο κατά 70% κατοικείται από ρωσόφωνους) έχει καταστραφεί από τους Ουκρανούς πριν την έναρξη του πολέμου.

Οι Ρώσοι υπολογίζουν αύξηση στο ΑΕΠ της χώρας τουλάχιστον τρεις μονάδες ανά έτος από την οικονομική επανεκκίνηση των νέων περιοχών και πλέον γι αυτούς προϋπόθεση είναι να τεθεί το Χάρκοβο υπό ρωσικό έλεγχο.

Η πλήρης κατάληψή του είναι δύσκολη, οπότε στοχεύουν στην κύκλωσή του και στην απομόνωση από το Κίεβο και σταδιακά στην κατάληψή του με την παράδοση των Ουκρανών, χωρίς να χρειαστεί να καταστραφεί η πόλη. Τουλάχιστον σε αυτό ελπίζουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.